NAS geoptimaliseerd voor gebruik als mediacenter

Met de DiskStation DS214play mikt Synology op gebruikers die een NAS voornamelijk willen inzetten voor multimediagebruik.

De Synology DS214play is ontworpen om video’s in hoge beeldkwaliteit af te spelen, en om foto’s en muziek te delen. Daarnaast is de DS214play ook een volwaardige NAS-server voor twee harde schijven tot 4 TB.


De Synology DS214play beschikt over 1080p Full HD videotranscoding. HD-video wordt hiermee ‘on the fly’ geconverteerd en geoptimaliseerd voor weergave op een verscheidenheid aan toestellen en schermen.


De NAS draait op een dual-core 1,6 GHz processor. Dankzij de ingebouwde Floating-Point Unit (FPU) en 1 GB RAM geheugen worden de prestaties van multimedia-applicaties verbeterd. Ook worden thumbnails van afbeeldingen sneller getoond.


Volgens Synology behaalt de DS214play een gemiddelde leessnelheid van 110 MB/sec en een schrijfsnelheid van 100 MB/sec onder RAID1 in een Windows-omgeving. De NAS is ook energiezuinig en verbruikt 28,74 watt tijdens actief gebruik en 11,5 watt in slaapstand.


De Synology DS214play is voorzien van een SD-kaartslot, een eSATA-poort voor externe back-up en twee USB 3.0-poorten. De NAS draait op het DiskStation Manager (DSM) 4.3 besturingssysteem.


De Synology DS214play NAS is al leverbaar en de adviesprijs bedraagt 260 euro (excl. BTW).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content