NAS in geluidsvriendelijk ontwerp

De Synology DiskStation DS211+ is een NAS met twee hot-swappable schijfstations die geschikt is voor kleine tot middelgrote ondernemingen.

De Synology DiskStation DS211+ is een NAS met twee hot-swappable schijfstations die geschikt is voor kleine tot middelgrote ondernemingen.


De DS211+ is gebaseerd op een geheel nieuw hardware-ontwerp, waardoor deze NAS betrouwbaarder en stiller is dan zijn voorganger, aldus de fabrikant. De hot-swappable harde-schijfstations zorgen ervoor dat de systeemuitval bij een defecte harde schijf tot een minimum beperkt blijft.


Door een ventilator met lage snelheid en een efficiëntere luchtstroom blijft het systeem koeler dan zijn voorganger, terwijl tegelijkertijd het geluidsniveau is teruggebracht. Een speciaal frontje, dat je op de behuizing vastklikt, absorbeert trillingen van de harde schijf, waarmee de geluidsproductie nog verder wordt gereduceerd. Volgens metingen produceert de DS211+ slechts 19,6 dB.


De DiskStation DS211+ is uitgerust met een SD-geheugenkaartsleuf en USB-aansluitingen. Volgens Synology bedraagt de gemiddelde leessnelheid 108 MB/seconde en de gemiddelde schrijfsnelheid 55 MB/seconde bij RAID 1 in een Windows-omgeving. De NAS biedt ook 256-bit AES hardwarematige encryptie.


De DS211+ maakt gebruik van Synology’s DiskStation Manager 3.0 besturingssysteem met uitgebreide ondersteuning voor netwerkprotocollen en de mogelijkheid om verschillende versies van bestanden te bewaren. Met Web Station kan de NAS tot tot 30 verschillende websites hosten. Met enkele eenvoudige stappen kan de DS211+ ook ingesteld worden als mailserver, printserver, FTP-server en als centrale console voor het monitoren van IP-bewakingscamera’s. In bedrijf verbruikt deze NAS 24 watt.


De Synology DS211+ heeft een adviesprijs van 278 euro (excl. BTW).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content