NAS met opslagcapaciteit tot 45 TB

Synology introduceert de DiskStation DS1511+, een schaalbare NAS met vijf baaien.

Synology introduceert de DiskStation DS1511+, een schaalbare NAS met vijf baaien.


Met de mogelijke capaciteit van 3 TB voor de huidige generatie harde schijven kan de DS1511+ tot 45 TB opslagcapaciteit bieden. Daarvoor dien je het systeem wel uit te breiden met twee Synology DX510 uitbreidingseenheden. Het standaard 1 GB RAM geheugen kan ook uitgebreid worden tot 3 GB om de prestaties te verhogen.


Volgens Synology is de DiskStation DS1511+ in staat om een leessnelheid te halen in RAID 5 configuratie van 197 MB/sec in een Windows omgeving en een schrijfsnelheid van 165 MB/sec. De DS1511+ heeft een 1,8 GHz dual-core processor en verbruikt in volle operatie 68 watt. Besparing van energie is mogelijk dankzij onder meer wake on LAN.


Net zoals de meest recente NAS’en van Synology heeft deze NAS DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0) als besturingssysteem. Het biedt toepassingen en functies op maat van KMO’s, uitgebreide netwerkprotocolondersteuning en bestandsuitwisseling tussen Windows-, Mac- en Linux-platformen.


Bestandstoegang via internet is vereenvoudigd met de versleutelde ftp-server en de webverkenner Synology File Station. De DS1511+ kan ook worden ingezet als opslagoplossing voor gevirtualiseerde servers, zoals VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, and Citrix XenServer. De Synology DiskStation DS1511+ heeft een adviesprijs van 635 euro (excl. BTW). De adviesprijs van de DX510 uitbreidingseenheid is 380 euro (excl. BTW).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content