NAS-server als entertainmentcenter

Synology introduceert met het DiskStation DS2110j een betaalbare multimedia Network Attached Storage-oplossing voor thuis.

Synology introduceert met het DiskStation DS2110j een betaalbare multimedia Network Attached Storage-oplossing voor thuis.


De NAS-server heeft twee schijfstations en kan je gebruiken om back-ups te maken, gegevens te delen en multimediabestanden te streamen. De Synology DS211j is voorzien van DiskStation Manager 3.0 met uitgebreide multimediatoepassingen.


Synology introduceert eveneens de nieuwe Synology Remote, een omnidirectionele afstandsbediening. De nieuwe plug-and-play afstandsbediening werkt met radiosignalen in plaats van met infrarood. Zo kan je Audio Station ook besturen vanuit een andere kamer dan waar de DiskStation staat. De Synology Remote is compatibel met tal van hifi-systemen en speakers.


Verder biedt de Synology DS211j onder andere Photo Station, Web Station en toegang vanaf mobiele apparaten. Met Photo Station kan je foto’s en video’s delen via internet, waarbij je zelf kan bepalen wie toegang heeft tot welke informatie. Web Station komt standaard met PHP en MySQL om websites te draaien. De twee smartphone-applicaties DS audio en DS photo+ maken het mogelijk om met een iPhone of een Android-telefoon naar muziek te luisteren en multimediabestanden op de DS211j te gebruiken.


Alle belangrijke gegevens die op de Synology DS211j zijn opgeslagen kun je beveiligen via verschillende back-upfuncties. Synology Hybrid RAID slaat gegevens op twee verschillende harde schijven op in de DS211j. Van gegevens op USB-opslagapparaten kan je met één druk op de Copy-knop van de DS211j een back-up maken.


De Synology DiskStation DS211j heeft een adviesprijs van 160 euro (zonder harde schijven). De Synology Remote heeft een adviesprijs van 55 euro. Beide prijzen zijn exclusief BTW.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content