NAS-server voor inbouw in serverrack

De Synology RackStation RS814+/RS814RP+ NAS is bedoeld voor kmo’s die een krachtige, maar betaalbare en eenvoudig uit te breiden storage-oplossing zoeken.

De nieuwe NAS van Synology haalt maximale lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 330 MB/sec en 196 MB/sec (bij RAID5 in een Windows-omgeving). De hoge prestaties zijn te danken aan de krachtige 2,13 GHz Intel Atom dual-core processor en het 2GB interne DDR3-geheugen, dat men maximaal kan uitbreiden tot 4GB.


In de 1U-hoge rek passen vier schijven, naar keuze SATAII of SATAIII en naar keuze hdd of ssd. Als je de RX410 uitbreidingseenheid toevoegt, kun je nog vier extra schijven toevoegen voor een totale opslagcapaciteit van 32TB.


De RackStation RS814+/RS814RP+ heeft vier gigabit Ethernet-poorten, die aan elkaar kunnen worden gekoppeld voor nog hogere prestaties. Externe bronnen kun je aansluiten op de beide ingebouwde USB 3.0-poorten of de ene eSATA-poort. Je kunt ook een draadloze dongle in een van de USB-poorten steken voor draadloze toegang tot de NAS-server. De Synology RX410 kan veilig worden aangesloten op de Synology RS814+/RS814RP+ via een eSATA-kabel met speciaal ontworpen vergrendelingsaansluitingen.


Er steken drie ventilatoren in deze storage-apparaten. Bij een ventilatorstoring activeert het ingebouwde redundantiesysteem de functionele ventilator(en) voor een betere ventilatie. De RackStation RS814+ heeft een 200 watt voeding en produceert 25,1 dB(A) lawaai. De RackStation RS814RP+ heeft twee redundante voedingen van 250 watt en produceert met 52,6 dB(A) heel wat meer lawaai dan zijn goedkopere broer.


Het Synology DSM 4.3 besturingssysteem ondersteunt tal van geavanceerde functies, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid. De functionaliteit kun je nog uitbreiden met behulp van apps, zoals een videobewakingsserver, of een McAfee antivirusserver. Met Synology Web Station met PHP/MySQL-ondersteuning kunnen tot 30 websites op een enkele Synology RS814+/RS814RP+ worden gehost.


Deze NAS is Citrix Ready en ondersteunt VMWare vSphere 5 virtualisatie met VAAI (techniek om de communicatie tussen de nas en VMWare-hosts te versnellen).


De Synology RackStation RS814+ kost 675 euro, terwijl je voor de RS814RP+ 965 euro betaalt (excl. BTW en excl. schijven).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content