Navigatiesysteem met augmented reality van Pioneer

Het nieuwe Pioneer NavGate head-up display (HUD) met augmented reality toont informatie in een hoge resolutie binnen het gezichtsveld van de autobestuurder.

Pioneers NavGate HUD creëert met de hulp van een DLP-projector een virtueel 30-inch (76,2 cm) scherm op ongeveer drie meter afstand voor de bestuurder. De informatie wordt op die manier in het landschap weergegeven wat voor een meer intuïtieve rijervaring moet zorgen.


De NavGate HUD van Pioneer is compatibel met de smartphone-apps CoPilot en iGO primo en ondersteunt diverse smartphones. Je sluit ze via USB aan op het toestel. De instructies kan je beluisteren via de luidspreker van de smartphone of via de geluidsinstallatie met Bluetooth in de auto. Wordt er muziek afgespeeld via het mobiele apparaat of de luidsprekers van de auto, dan dempt het systeem het volume automatisch.


De NavGate HUD geeft navigatie-instructies, points of interest, gevaarlijke punten en ander informatie, zoals snelheid en een klok, weer. Bovendien waarschuwt het systeem voor snelheidscamera’s en camera’s aan verkeerslichten, en berekent het de afstand tot aan de bestemming en de geschatte aankomsttijd.


De lichtsensoren in de Pioneer NavGate HUD stemmen de helderheid van de projecties automatisch af op de lichtinval voor een betere zichtbaarheid en een lager stroomverbruik.


De Pioneer NavGate HUD is vanaf oktober 2013 te koop. De adviesprijs bedraagt circa 700 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content