Netwerken via het bestaande stroomnet

De nieuwe dLAN 200 AVsmart+ Powerline adapter heeft een LCD-schermpje dat de installatie en bewaking van het thuisnetwerk vereenvoudigt.

De nieuwe dLAN 200 AVsmart+ Powerline adapter heeft een LCD-schermpje dat de installatie en bewaking van het thuisnetwerk vereenvoudigt.

De devolo dLAN 200 AVsmart+ stroomadapter kan je zonder computer installeren in het thuisnetwerk. De combinatie van het LCD-schermpje en de encryptieknop maakt het integreren van netwerkcompatibele toestellen eenvoudig. Naast de drie symbolen die de operationele status weergeven, toont het schermpje een staafdiagram dat de sterkte en de kwaliteit van de verbinding naar de andere powerline-adapters in het netwerk toont. Daarbij wordt ook aangegeven of het gaat om standaard ethernet-adapters, dLAN-adapters met een bijkomende WLAN-poort, een audio-adapter of TV Sat-adapters.De devolo dLAN 200 AVsmart+ gebruikt het bestaande stroomnet als één lange netwerkabel. Door de nieuwe chipset kan de dLAN 200 AVsmart+ een verbinding van 300 meter overbruggen met dezelfde verbindingskwaliteit volgens devolo. De maximale doorvoersnelheid bedraagt 200 Mbps.devolo verbeterde ook de PowerSave-technologie. Dynamic PowerSave zorgt voor een automatische energiebesparing tot zestig procent. De dLAN 200 AVsmart+ schakelt over in een energiebesparende ‘deep-stand-by’ modus zodra de aangesloten computer of netwerkapparaat overgaat in stand-by modus. Wanneer het netwerkapparaat opnieuw gebruikt wordt, is ook de adapter na enkele seconden opnieuw beschikbaar.De devolo dLAN 200 AVsmart+ is beschikbaar vanaf eind november 2009. Een losse adapter kost 84,90 euro. De starterkit met twee adapters heeft een adviesprijs van 159,90 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content