Netwerkprinter met Solid Ink-technologie

De Phaser 8560, die Xerox instuurde voor de test van netwerkkleurenlasers, is eigenlijk meer familie van de inkjetprinter omdat hij ‘solid-ink’-technologie gebruikt.

De Phaser 8560, die Xerox instuurde voor de test van netwerkkleurenlasers, is eigenlijk meer familie van de inkjetprinter omdat hij ‘solid-ink’-technologie gebruikt.

De ‘solid ink’-technologie die Xerox gebruikt maakt gebruik van een soort van wasblokjes die gesmolten worden. Met 30 pagina’s per minuut en qua functionaliteit is deze Phaser 8560 adn wel een rechtstreekse concurrent van de kleurenlaser. We hebben hem ook als zodanig bekeken en getest.

Opwarmen De printer installeren is erg eenvoudig. Inktblokjes in de juiste openingen laten vallen en de printer aanzetten, meer is er eigenlijk niet aan. Ook de softwareinstallatieprocedure blijkt supereenvoudig: de software zoekt zelf uit of de printer lokaal aangesloten is, of ergens op jouw netwerk. De printer drukt ook een kort overzicht van menu’s en bijkomende instructies af nadat je hem voor de eerste keer aanzet en hij opgewarmd is. Dat opwarmen kan overigens wel even duren, omdat hij ook nog de vaste inkt moet smelten voordat hij kan printen. Xerox gaf ons geen eerstekeeropwarmtijd op, maar de eerste keer dat wij de printer inschakelden duurde het toch ruim een kwartier voordat de instructies afgedrukt werden.

Webinterface De webinterface van de printer is overzichtelijk en helder gestructureerd. De hoofdpagina toont meteen alle relevante statusinformatie van de printer. Helemaal rechts zijn er grote buttons om andere ondermenu’s te selecteren: naast Status vinden we Jobs, Print, Properties en Support. Als je op zo’n button klikt, verandert de webpagina naar een tabbladinterface met de menu’s nu bovenaan in de vorm van tabs. Het maakt een erg professionele indruk, terwijl het toch erg gebruiksvriendelijk blijft en dat getuigt van een erg degelijk ontwerp.

Conclusie Bij onze kwaliteitstesten blinkt Xerox uit in de kleurentesten. Er is echter veel dithering (fijne puntjes zoals bij een krantenfoto) te zien. Hij heeft ook problemen met hele fijne details en resolutie in het algemeen. Dat levert een redelijke kwaliteitsscore op. Inzake snelheid zijn we ook niet onder de indruk. Xerox geeft op dat dit een 30 ppm printer is en wij maten tijdens onze test een gemiddelde van 10,4 ppm. Dat is teleurstellend. Deze printer moet het dan ook vooral hebben van zijn gebruiksvriendelijkheid.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content