Nieuw camerasysteem van Nikon

Nikon heeft de Nikon 1-reeks digitale camera’s met verwisselbare lenzen voorgesteld.

Nikon heeft de Nikon 1-reeks digitale camera’s met verwisselbare lenzen voorgesteld.


In de Nikon Advanced Cameras with Interchangeable Lens (A-CIL) serie introduceert de fabrikant twee modellen: de Nikon 1 J1 en Nikon 1 V1. Beide camera’s zijn uitgerust met de nieuw ontwikkelde ‘CX’ formaat 10 megapixel CMOS sensor. De nieuwe CMOS sensor is ontwikkeld om in verschillende lichtomstandigheden uitstekende beeldkwaliteit te leveren met een ISO-bereik van 100-3200 (6400 Hi-1). Ook gebruiken de Nikon 1 camera’ s de nieuwe EXPEED 3 beeldverwerkingsprocessor.


De Nikon 1 V1 is het duurdere model met een elektronische zoeker met 1.400.000 beeldpunten, die de Nikon 1 J1 niet heeft. De V1 heeft ook een poort waarop je een externe flits en andere accessoires kunt aansluiten. De J1 heeft een ingebouwde flits. Beide modellen voeren een 3-inch lcd-scherm met 460.000 beeldpunten.


Ervaren fotografen hebben bij de nieuwe Nikon 1 V1 ook volledige controle met belichtingsstanden (P/S/A/M) en toegang tot de voornaamste instellingen waarmee je het diafragma en de sluitertijd regelt. Met behulp van een reeks Picture Controls kun je het uiterlijk en de sfeer van foto’s of films aanpassen voordat je de opname maakt.


Nikon 1 J1 en V1 De camera’s bieden ook nieuwe functies. Zo neemt de Bewegingssnapshot (Motion Snapshot) tegelijkertijd een film in slowmotion op als een stilstaand beeld en combineert deze twee meteen tot een bewegende foto. Met Slimme fotoselectie (Smart Photo Selector) neemt de camera als je één keer op de sluiterknop drukt razendsnel twintig actiefoto’s in hoge resolutie en kiest vervolgens de vijf beste foto’s op basis van gezichtsuitdrukkingen, compositie en focus. Vervolgens toont het toestel de beste foto op het lcd-scherm.


Beide Nikon 1 camera’s kunnen video opnemen in Full HD en je kan tevens een foto met hoge resolutie maken tijdens het filmen. Nikon introduceert ook vier nieuwe objectieven voor de Nikon 1-serie. De Nikon 1 J1 is verkrijgbaar in de kleuren matzwart, hoogglans wit, zilver, roze en hoogglans rood voor een adviesprijs van 549 euro. De Nikon 1 V1 is verkrijgbaar in matzwart of hoogglans wit voor een adviesprijs van 799 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content