Nieuw gamma Geljet printers van Ricoh

Ricoh introduceert twee GelJet multifunctionals en vijf GelJet printers, waaronder het eerste zwart-wit model.

De Ricoh Aficio SG 2100N, SG 7100DN, SG 3110DN en SG 3110DNw zijn nieuwe GelJet kleurenprinters, terwijl de Aficio SG K3100DN de eerste Geljet monochrome printer is van de fabrikant. Daarnaast introduceert Ricoh nog twee multifunctionele apparaten: de Aficio SG 3100SNw en SG 3110SFNw.


De nieuwe GelJet toestellen maken gebruik van de door Ricoh ontwikkelde Liquid Gel technologie. Liquid Gel is een stroperige inkt op basis van pigmenten die het papier niet binnendringt en snel droogt. De nieuwe Aficio’s zijn ontwikkeld volgens het CUBE-concept, waarbij C staat voor compact, U voor Useful, B voor Business en E voor Ecology & Economy.


Volgens Ricoh zijn de nieuwe Geljet printers 30 percent lichter en nemen ze minder plaats in dan de modellen van de vorige generatie. Alle bedieningselementen bevinden zich vooraan op elk model. De patronen zijn apart te vervangen zodat ook in zwart-wit geprint kan worden.


De toestellen bieden een printtijd van 6,5 seconden voor een eerste kleurenafdruk. Ze bereiken een printsnelheid van 29 pagina’s per minuut. In de ECOnomy Color modus kunnen de Geljet printers onderscheid maken tussen tekst en afbeeldingen.


De SG 3110SFNw multifunctional is een 4-in-1 machine met fax en de SG 3110 SNw een 3-in-1 all-in-one. Beide ondersteunen WiFi. Van de andere toestellen biedt de SG 3110DNw WiFi. Ricoh maakte de prijzen van de nieuwe serie Aficio GelJet printers en multifunctinals niet bekend.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content