Nieuw instapmodel in Sony’s NEX-reeks systeemcamera’s

De Sony NEX-3N is volgens de fabrikant de kleinste spiegelloze camera met een APS-C sensor.

De Sony NEX-3N is een compacte camera die je kan gebruiken met verschillende lenzen. Met een gewicht van 269 gram (met batterij en geheugenkaartje) is het nieuwe NEX-model ook een heel draagbare camera. Volgens Sony is de 3N de kleinste spiegelloze camera met een APS-C sensor. De Exmor APS HD CMOS sensor heeft 16,1 megapixels.


De NEX-3N camera is uitgerust met een 3-inch (7,5 cm) LCD-scherm dat 180 graden kantelbaar is zodat het eenvoudig is om een zelfportret te maken. Sony heeft ook een nieuwe zoomhendel op de camerabehuizing toegevoegd die je kan gebruiken met compatibele lenzen, zoals de SELP1650 powerzoom.


Sony introduceert ook de ‘Auto Object Framing’ functie, waarmee de camera nadat je een foto hebt gemaakt, automatisch een uitsnede maakt na analyse van het beeld. De NEX-3N biedt een gevoeligheidsbereik van ISO 200 tot 16000 en kreeg een verbeterde ruisreductie, afkomstig van de Alpha A99. De camera is ook de eerste systeemcamera van Sony die het nieuwe “Triluminos Colour” ondersteunt. Dat biedt een levendig pallet van natuurlijke kleuren als je de beelden en video’s op een Bravia tv met “Triluminos Display”-ondersteuning bekijkt.


De Sony NEX-3N is leverbaar in zwart en wit vanaf maart 2013. De adviesprijs bedraagt 500 euro voor de body met een 16-50mm objectief. Sony biedt inmiddels een reeks van dertien E-objectieven die je kan gebruiken met de NEX-3N.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content