Nieuw topmodel digitale spiegelfreflexcamera van Nikon

Met als basis de beproefde technologie van de D3 ontwikkelde Nikon een nieuwe professionele D-SLR-camera met een beeldsensor van 24,5 megapixel.

Met als basis de beproefde technologie van de D3 ontwikkelde Nikon een nieuwe professionele D-SLR-camera met een beeldsensor van 24,5 megapixel.

De D3X is het nieuwe vlaggenschip van Nikon. De spiegelreflex heeft een robuuste body van magnesiumlegering en de sluiter is gemaakt van Kevlar en koolstofvezel. De camera is erg vergelijkbaar met de bekroonde D3, maar de D3X is uitgerust met een FX-formaat CMOS-sensor van 24,5 megapixel. Het ISO-bereik loopt van 100 tot 1600 en is uitbreidbaar tot ISO 50 en ISO 6400 equivalent. Dankzij het EXPEED-beeldverwerkingssysteem zijn continu-opnamen van 5 beelden per seconde (bps) bij volledige resolutie of 7 bps bij de DX-uitsnede van 10 megapixel mogelijk. Het geavanceerde systeem voor onderwerpherkenning wordt ondersteund door Nikon’s 51-punts AF-systeem, dat een grote dekking en afzonderlijk selecteerbare scherpstelpunten biedt. De D3X is uitgerust met een hoge definitie 3-inch LCD-monitor die twee livebeeldstanden ondersteunt: uit de hand en vanaf statief. De camera heeft ook een HDMI-video-uitgang. De twee CompacFlash-kaartsleuven zijn configureerbaar voor parallelle (gelijktijdige) of seriële (achtereenvolgende) opname. De D3X biedt ondersteuning voor draadloos LAN en Ethernet via Nikon’s optionele draadloze transmitter WT-4. De camera is ook compatibel met de nieuwe GP-1 GPS-eenheid. De Nikon 3DX is verkrijgbaar vanaf 20 december. De prijs werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content