Nieuw topmodel DSL-router van AVM

De FRITZ!Box 7490, het nieuwe topmodel dsl-router van AVM, ondersteunt Wireless AC en huisautomatisering.

De Duitse routerfabrikant AVM lanceert meer dan drie jaar na de FRITZ!Box 7390 een nieuw topmodel modemrouter. De FRITZ!Box 7490 ondersteunt de nieuwste dsl-, dect- en wifi-technieken en fungeert als communciatiehart in het thuisnetwerk of in een small office-netwerk.


De ingebouwde dsl-modem ondersteunt vdsl- en adsl2+ verbindingen en is ook klaar voor vectoring, een technologie die de overdrachtsnelheid via adsl nog verhoogt. De gebruikte chipset is snel genoeg voor gigabit-routing.


Drie onafhankelijke draadloze datastromen garanderen hoge doorvoersnelheden. Wireless-AC verbindingen met snelheden tot 1.300 Mbit/s in de 5 GHz-frequentieband werken onafhankelijk van Wireless-N verbindingen met snelheden tot 450 Mbit/s in de 2,4 GHz-frequentieband, zodat je zowel nieuwe als oudere apparatuur draadloos kunt laten netwerken.


De FRITZ!Box 7490 fungeert verder als telefooncentrale, waarbij zowel analoge, isdn-, dect- en internettelefoons tegelijkertijd aan de modemrouter kunnen worden gekoppeld. Zo kan deze modemrouter tegelijk zes draadloze dect-telefoons bedienen. Meerdere antwoordapparaten zijn eveneens ingebouwd.


FRITZ!OS 6, het besturingssysteem van de FRITZ!Box 7490 (en, als je hem bijwerkt, van de oudere 7390), biedt tal van nieuwe functies. Meest in het oog springend is de Smart Home-mogelijkheid, waarmee je tot wel honderd intelligente stopcontacten, zoals de AVM FRITZ!DECT 200 smart plug, kunt bedienen en beheren.


De FRITZ!Box 7490 werkt ook als krachtige mediaserver, zowel voor mediabestanden die bewaard worden op een aan te sluiten usb 3.0-schijf of -geheugenstick, als voor mediabestanden die in de cloud bewaard worden, bijvoorbeeld op Google Play Music.


De beveiliging van FRITZ!OS 6 is uitgebreid met filters voor ouderlijk toezicht, de mogelijkheid om ongewenste inhoud te blokkeren en de mogelijkheid om tijdslimieten in te stellen voor het internetgebruik.


Verschillende functies van de FRITZ!Box 7490, zoals toegangsbeheer, telefonie via het thuisnetwerk of bediening van aangesloten webcams, kun je bedienen met gratis FRITZ!Apps voor Android, Windows en iOS.


De AVM FRITZ!Box 7490 heeft een adviesprijs van 289 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content