Nieuw topmodel in Canons scannerserie

De CanoScan 9000F Mark II is het nieuwe vlaggenschip van Canons gamma fotoscanners.

De 9000F Mark II is uitgerust met een CCD-sensor en biedt een maximale scanresolutie van 9.600 x 9.600 dpi bij film en 4.800 x 4.800 dpi bij vlakbedscans. De nieuwe CanoScan doet er circa 7 seconden over om een foto of documenten te scannen naar een 300 dpi A4 in kleur. Bij films bedraagt de scansnelheid circa 18 seconden voor een 35mm negatief bij 1.200 dpi.


De nieuwe scanner kan kan per scanopdracht maximaal twaalf 35mm filmstroken of vier ingeraamde dia’s scannen (zowel positief als negatief). De scanner ondersteunt ook het 120 filmformaat (maximaal 6 x 22 cm). Met FARE (Film Automatic Retouching Enhancement) Level 3 kan je scans maken van originelen waarop zich stofdeeltjes of krasjes bevinden, die vervaagt zijn of waarvoor tegenlichtcorrectie nodig is.


Met de nieuwe My Image Garden software navigeer je tussen de scanfuncties. Om documenten gemakkelijk te kunnen verwerken biedt My Image Garden naast tekstherkenning (OCR) ook de mogelijkheid om vertrouwelijke PDF-bestanden te creëren die met een wachtwoord zijn te beveiligen. Met de functie Scan to Cloud sla je scans met één druk op de knop op in Evernote of Dropbox clouddiensten. De scanner heeft zeven EZ-knoppen aan de voorzijde die je kan configureren.


De Canon CanoScan 9000F Mark II fotoscanner is vanaf april 2013 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 229 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content