Nieuw topmodel in de Nokia NSeries

De N8 is Nokia’s eerste smartphone met het Symbian 3 besturingssysteem.

De N8 is Nokia’s eerste smartphone met het Symbian 3 besturingssysteem.

De Nokia N8 gebruikt niet alleen de nieuwe versie van Symbian, het is ook de eerste smartphone van Nokia met een 12 megapixel camera. Het toestel heeft tevens een HDMI-aansluiting. Ook WLAN IEEE802.11 b/g/n wordt ondersteund.

De N8 biedt tot drie aanpasbare startschermen voor applicaties en widgets. Het 3,5-inch 16:9 nHD OLED capacitive touch scherm heeft een resolutie van 640 x 360 pixels. Met de Nokia N8 heb je snel toegang tot sociale netwerken. Op het startscherm van de smartphone zijn Facebook- en Twitterfeeds live te zien. Je kan je status updaten, je bestemming of foto’s delen en evenementen in de sociale-netwerkagenda’s synchroniseren met de agenda op de Nokia N8.

De smartphone kan videobeelden in HD-kwaliteit (720p) maken en beschikt over editeerfunctionaliteit. Het interne geheugen bedraagt 16 GB en de smartphone ondersteunt microSD geheugenkaartjes tot 32 GB. Je kan de Nokia N8 koppelen aan een home theater-systeem, zodat je de video’s in HD-kwaliteit en met Dolby Digital Plus-surroundsound kan bekijken. De N8 biedt ook toegang tot online tv-diensten.

De smartphone is voorzien van gratis Ovi-kaarten met wandel- en wegenroutes, waarmee je kan navigeren en de bezienswaardigheden in de buurt kan vinden in meer dan zeventig landen wereldwijd.

De Nokia N8 is vanaf het derde kwartaal van 2010 verkrijgbaar in vijf kleuren voor een adviesprijs van 370 euro exclusief BTW.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content