Nieuwe apps in 2014 release Adobe Creative Cloud

Adobe’s Creative Cloud is aan release 2014 toe. Veertien creatieve desktopapplicaties, waaronder Photoshop, Illustrator en Dreamweaver, zijn vernieuwd. Verder zijn er vier nieuwe mobiele apps en nieuwe creatieve hardware, waaronder een digitale pen en een digitale lineaal.

Adobe Creative Cloud Release 2014 is de opvolger van CS6 en bevat vier nieuwe mobiele apps voor de iPad: Adobe Sketch, Adobe Line, Adobe Photoshop Mix en Adobe Lightroom. Verder werden ook alle veertien desktop-applicaties onder handen genomen. Daarnaast introduceert Adobe eigen creatieve hardware die samenwerkt met de applicaties en apps van Creative Cloud.


Adobe Sketch is een sociale schets-app waarbij ontwerpers feedback kunnen ontvangen van hun internetvrienden. Adobe Line is de eerste iPad tekentool waarmee je nauwkeurig kunt tekenen en schetsen. Adobe Photoshop Mix kan psd-bestanden openen en opslaan en bevat ook een aantal fotobewerkingsmogelijkheden op iPad. Adobe Lightroom ten slotte breidt de mogelijkheden van de bestaande app Lightroom voor de iPhone uit naar de iPad. De nieuwe Creative Cloud voor iPad en iPhone app geeft Creative Cloud-abonnees toegang tot hun bestanden en materialen op hun mobiele apparaten.


Adobe’s fotobewerkingssoftware Photoshop CC bevat nieuwe bewegings-, portret-, en perspectief-effecten, een beter presterende grafische ‘engine’ en de mogelijkheid om zogenaamde Smart Objects te koppelen en delen over verschillende documenten. De interface is geschikt gemaakt voor de aanraakinterface van Windows 8-tablets.


Het tekenprogramma Adobe Illustrator CC bevat nieuwe “Live Shapes” waarmee rechthoeken snel omgevormd kunnen worden in complexe vorm en even snel weer teruggebracht worden in hun oorspronkelijke vorm. Gebruikt men gecertificeerde videokaarten van Nvdia dan gebeurt het renderen van digitale tekeningen binnen Windows-omgevingen veel sneller.


Het dtp-programma Adobe InDesign CC laat toe om rijen en kolommen uit tabellen te selecteren en via “epub fixed lay-out” eenvoudig te integreren in digitale boeken.


Het webontwerprogramma Adobe Muse CC (lees onze test uit 2013) ondersteunt voortaan 64-bit systemen en HiDPI-schermen. Voortaan is er ook de mogelijkheid om het web-ontwerp vooraf te bekijken in desktop-, smartphone- en tablet-versies.


Ook de prestaties van de video-apps Adobe Premiere Pro CC en After Effects CC werden versneld. De integratie met andere productie-apps zoals Adobe SpeedGrade CC en de audiosoftware Adobe Audition CC werd verbeterd.


Op hardwarevlak introduceert Adobe zijn eigen digitale pen, Ink (vroeger bekend als “Project Mighty”), die rechtstreeks verbonden kan worden met Creative Cloud.


Ook wordt een digitale lineaal op de markt gebracht, Slide (vroeger bekend als “Project Napoleon”), waarmee je precieze lijnen en sketches kunt maken op aanraakschermen van tablets. Ook de lineaal is verbonden met de cloud.


Abonnees van Adobe Creative Cloud krijgen de updates en nieuwe apps en mogelijkheden onmiddellijk ter beschikking. De nieuwe mobiele apps zijn daarenboven voor iedereen gratis beschikbaar. Er zijn ook upgrade-mogelijkheden voorzien voor bezitters van Adobe Creative Suite 3 of hoger. Van alle applicaties zijn er ook gratis probeerversies beschikbaar. Verder komt er een goedkoop abonnement beschikbaar voor fotografen: het Creative Cloud Photography Plan voor 12,29 euro per maand met Photoshop en Lightroom. Nieuw is ook het Adobe Creative Cloud for Enterprise plan voor grote bedrijven.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content