Nieuwe batterij biedt grotere autonomie

De 17-inch MacBook Pro die Apple aankondigt, heeft naast de nieuwste Intel Core 2 Duo-processor ook voor het eerst een ingebouwde batterij die een gebruikstijd van acht uur zou bieden.

De 17-inch MacBook Pro die Apple aankondigt, heeft naast de nieuwste Intel Core 2 Duo-processor ook voor het eerst een ingebouwde batterij die een gebruikstijd van acht uur zou bieden.

Het nieuwe 17-inch MacBook Pro model heeft net zoals de recente MacBook modellen een behuizing uit één stuk aluminium. De laptop is nog geen 25,5 mm dik en weegt 3 kg. Apple rustte de nieuwe MacBook Pro uit met een superdun breedbeeldscherm met glanzende toplaag en een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Het aantal pixels ligt 78 procent hoger dan bij de 15-inch MacBook Pro, terwijl het kleurenspectrum 60 procent breder is. Daarmee biedt deze notebook volgens Apple de kleurenkwaliteit van een desktopcomputer. Apple ontwikkelde een nieuwe laptopbatterij. De ingenieurs integreerden een lithium polymeer batterij in de behuizing van de notebook. Door heel het compartiment van de traditionele verwijderbare batterij te gebruiken creëerden ze zo een batterij met 40 procent meer vermogen wat resulteert in een gebruikstijd van acht uur op één lading. Bovendien kan de batterij tot duizend keer worden opgeladen. Het nadeel is wel dat mocht de batterij kapot gaan, je de notebook moet inleveren voor herstelling. Ook kun je de gebruikstijd niet uitbreiden door een extra batterij aan te schaffen. De 17-inch MacBook Pro heeft de nieuwste Intel Core 2 Duo-processor met een snelheid tot 2,93 GHz, maximaal 8 GB DDR3-werkgeheugen en een grafische architectuur waarmee je kunt schakelen tussen de geïntegreerde NVIDIA GeForce 9400M grafische processor, die minder stroom verbruikt, en de snelle NVIDIA GeForce 9600M GT grafische processor, die betere prestaties levert. Verder heeft de laptop standaard een 5400-rpm harde schijf van 320 GB, met als opties een 7200-rpm harde schijf van 320 GB of een solid-state-schijf van 128 of 256 GB. De nieuwe Apple 17-inch MacBook Pro is vanaf eind januari verkrijgbaar voor een adviesprijs van 2.499 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content