Nieuwe Libretto met twee kleurenschermen

Toshiba bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met een speciaal product, namelijk een Windows 7-minilaptop met twee aanraakgevoelige kleurenschermen.

Toshiba bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met een speciaal product, namelijk een Windows 7-minilaptop met twee aanraakgevoelige kleurenschermen.

In het persbericht neemt Toshiba het woord tablet niet in de mond, maar de Libretto W100 heeft toch veel kenmerken van een tablet-computer. Als je de minilaptop verticaal houdt, kun je er een dubbele pagina op lezen. In horizontale stand kun je op het bovenste scherm een document bekijken en op het onderste scherm notities toevoegen of een website bekijken. Op het onderste scherm kun je ook een virtueel toetsenbord weergeven, want een fysiek toetsenbord heeft deze minilaptop of Windows-tablet niet. Het schakelen gebeurt dankzij de ingebouwde accelerometer automatisch. Teksten, bestanden en pictogrammen kun je met een simpele vingerbeweging van het ene scherm naar het andere verplaatsen.

De Toshiba Libretto W100 weegt slechts 819 gram en is dus nog veel lichter dan een netbook. Dankzij dat lage gewicht en de compacte afmetingen (202 x 123 x 30,7 mm) kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

De Libretto W100 wordt aangedreven door een energiezuinige Intel Pentium U5400 processor en heeft 2 GB DDR3 geheugen. De twee 7-inch (17,8 cm) schermen bieden elk een resolutie van 1024 x 600 pixels. In plaats van een harde schijf heeft deze minilaptop een ssd met een capaciteit van 62 GB. Hij heeft ook een 1 megapixel webcam, mobiel breedband, WLAN en Bluetooth. Minder goed nieuws is er inzake autonomie: op een volle accu houdt de Libretto W100 het slechts drie uur uit.

De Toshiba Libretto W100 is naar verwachting vanaf augustus leverbaar voor een adviesprijs van 1.199 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content