Nieuwe Nikon 1 systeemcamera

Nikon introduceert een upgrade van de 1 J1 systeemcamera met een metalen body in nieuwe kleuren en een LCD-scherm met een hogere resolutie.

Nikon introduceert een upgrade van de 1 J1 systeemcamera met een metalen body in nieuwe kleuren en een LCD-scherm met een hogere resolutie.


De Nikon 1 V1 en 1 J1 waren de eerste modellen in de Nikon 1 Advanced Camera with Interchangeable Lens System reeks camera’s. Nikon voegt nu een nieuw model toe aan deze serie camera’s die je kan uitrusten met verschillende objectieven.


De Nikon 1 J2 is een update van de 1 J1 en heeft dezelfde 10 megapixel CMOS sensor en Expeed 3-beeldprocessor. Het LCD-scherm van 3-inch (7,5 cm) heeft nu 921.000 beeldpunten, terwijl dat bij de 1 J1 460.000 beeldpunten is. Zoals de vorige modellen in de Nikon 1 serie biedt de 1 J2 functies als Slimme fotoselectie en Bewegingssnapshot, waarmee de camera tegelijkertijd een film in slowmotion als een stilstaand beeld opneemt en deze combineert tot een bewegende foto.


Met de nieuwe stand Creatief kan je filters en effecten toepassen op foto’s voordat je ze maakt. De nieuwe F-knop (Functie) geeft je direct toegang tot de P-, S-, A-, M-standen en toont op het scherm hoe bepaalde creatieve effecten uitpakken. De Night Portrait stand neemt drie foto’s van de achtergrond en een foto van de voorgrond (met flits) en combineert deze tot één foto. Met de Backlighting/HDR-stand kan je probleemloos foto’s met veel tegenlicht maken. Ook heeft de 1 J2 een Easy-panorama-stand voor het maken van panorama-foto’s, zowel horizontaal als verticaal.


Naast de Nikon 1 J2 introduceert Nikon ook het slanke 1 Nikkor 11-27.5mm f/3.5-5.6-objectief met 2,5x zoom. En voor wie graag onderwaterfoto’s maakt is er de nieuwe waterdichte behuizing WP-N1, die bruikbaar is met het nieuwe objectief en waarmee je de camera kan bedienen tot op een diepte van 40 meter.


De Nikon 1 J2 systeemcamera is vanafd begin september leverbaar in zes kleuren (zilver, zwart, wit, roze, rood en oranje) en met een geborsteld metalen of textuurafwerking. De adviesprijzen bedragen:

– kit met Nikkor 10-30VR: 539 euro

– kit met Nikkor 11-27.5mm: 519 euro

– WP N1 waterdichte behuizing: 799 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content