Nieuwe Pen retrocamera van Olympus

De Pen E-P1 was Olympus’ eerste Micro FourThirds camera. De fabrikant kondigt nu de opvolger aan van dit model in retrolook met een metalen behuizing in klassiek zwart.

De Pen E-P1 was Olympus’ eerste Micro FourThirds camera. De fabrikant kondigt nu de opvolger aan van dit model in retrolook met een metalen behuizing in klassiek zwart.

De Olympus Pen camera is een compacte camera met verwisselbare lens. Vijf maanden na de introductie van de E-P1 lanceert Olympus de opvolger van deze Micro FourThirds camera. De E-P2 heeft een metalen behuizing in klassiek zwart.De nieuwe Pen camera heeft een 12,3 megapixel Live MOS sensor en de TruePic V beeldprocessor. De ingebouwde beeldstabilisator compenseert in stappen tot 4 EV. De camera heeft een adapter voor alle Zuiko Digital- en OM-objectieven.Nieuw is de accessoirepoort die Olympus integreert in de E-P2. Op de poort kan je accessoires aansluiten, zoals een elektronische zoeker die de fabrikant standaard meelevert bij het toestel. De camera heeft ook AF tracking voor het gemakkelijk vastleggen van bewegende beelden en een nieuwe i-Enhance ‘colour boosting’ functie voor een betere kleurenweergave. Ook biedt de E-P2 twee nieuwe Art Filters.Met de Pen E-P2 kan je ook hoge definitie video (HD video) opnemen met een resolutie van 1280×720 pixels en met 30 beelden per seconde. Verder heeft de camera de specificaties van de E-P1, zoals de HDMI-uitgang, het HyperCrystel lcd-scherm van 3 inch (7,6 cm), de waterpas, de i-Auto-functie en de e-Portrait-optie. Met de i-Auto-optie kan de camera automatisch een van de veelgebruikte scèneprogramma’s kiezen. De e-Portrait-functie zorgt ervoor dat iedereen er op zijn best uitziet op de foto.De Olympus Pen E-P2 is verkrijgbaar vanaf januari 2010 voor de volgende adviesprijzen:- body: 949,90 euro;- body + 14-42 mm objectief: 999,90 euro;- body + f/2.8 17 mm objectief: 1.099 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content