Nieuwe serie draagbare harde schijven van Western Digital

Western Digital introduceert de My Passport Essential reeks draagbare harde schijven in een stijlvolle pianozwarte behuizing.

Western Digital introduceert de My Passport Essential reeks draagbare harde schijven in een stijlvolle pianozwarte behuizing.

De My Passport Essential externe harde schijven wegen nog geen 150 gram en worden via de USB-verbinding voorzien van stroom. Naast een 320 GB-versie (WDME3200) zijn er ook My Passport Essentials harde schijven met een capaciteit van 250 GB (WDME2500) en 160 GB (WDME1600).

Er dient geen software te worden geïnstalleerd om de externe harde schijven te kunnen gebruiken. De My Passport Essentials bevatten ook synchroniseer- en encryptiesoftware. De WD Sync-software maakt het mogelijk om bestanden op de computer en ook e-mails in MS Outlook op de My Passport Essential te zetten. Bij verlies van de externe harde schijf zijn de opgeslagen gegevens beschermd met een 128-bits versleuteling. Ook worden de My Passport Essentials geleverd met Google software voor het doorzoeken van de schijf en het beheren van foto’s. De My Passport Essential harde schijven werken onder alle Windows-besturingsprogramma’s, ook Vista.

De adviesprijs voor de My Passport Essential varieert van € 129 euro tot € 159 euro afhankelijk van de opslagcapaciteit. Bron: www.diskidee.be

Partner Content