Nieuwe versie Bebop Drone vliegt langer

Parrot Bebop 2 Drone © Parrot

Parrot brengt de tweede versie uit van de betaalbare Bebop quadricopter. De Bebop 2 drone kan nu 25 minuten aan één stuk vliegen en heeft nieuwe sensoren.

Eerder dit jaar testten we de Parrot Bebop Drone . Vanaf deze maand is versie 2 met allerlei verbeterde eigenschappen verkrijgbaar. Opvallendste nieuwigheid is een verbeterde vliegduur van 25 minuten in plaats van 15 minuten voor het vorige model. Volgens Parrot is de Bebop 2 daarmee de efficiëntste drone van 500 gram die op de markt verkrijgbaar is. De verwisselbare batterij wordt ook op een nieuwe, stabielere manier in de drone bevestigd.

De Bebop 2 haalt snelheden van 60 kilometer per uur in horizontale richting en 21 km/u in verticale richting. De maximumsnelheid wordt in 14 seconden bereikt. De drone kan tegen windvlagen tot 63 km/u. De quadricopter vliegt in 20 seconden tot 100 meter hoog.

Het bereik met de besturende smartphone gaat nu tot 300 meter in ideale omstandigheden. Daarnaast kun je natuurlijk nog altijd de apart verkrijgbare Parrot Skycontroller gebruiken om de Bebop 2 tot 2 km draadloos te besturen. Het besturen zou nu nog gemakkelijker gaan, dankzij verbeterde sensoren (oa. nieuwe gps) en software.

Met de geïntegreerde fisheye-camera met een resolutie van 14 megapixels kun je nog altijd in full HD filmen. Beelden worden bewaard in het 8 GB geheugen van de drone en kunnen worden doorgestuurd naar smartphone, tablet of een computer. De beelden worden ook live afgespeeld op het besturingsapparaat. Aan de camera zijn wel wat softwareverbeteringen aangebracht, maar veel verschilt die verder niet met de vorige versie.

De Parrot Bebop 2 kost 549 euro inclusief één accu. De Bebop 2 + Skycontroller Black Edition combinatie kost 949 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content