Nieuwe versie elektrisch fietswiel heeft betere autonomie

Rool'in generatie 2 © Rool'in

Het elektrisch voorwiel Rool’in, waarmee je elke fiets snel ombouwt in een elektrische fiets, bestaat nu in een verbeterde tweede versie. Rool’in 2015 haalt een autonomie van 70 kilometer, mede dankzij de nieuwe spaarstand die de batterij automatisch in slaapstand schakelt.

Rool’in, het elektrisch voorwiel van het gelijknamige Franse bedrijf Rool’in, bestaat in drie maten: 20 inch, 26 inch en 28 inch. Generatie twee is krachtiger en heeft nu genoeg aan een kwart pedaalslag om eenmaal rond te draaien. De verbeterde bediening spaart de batterij als die niet wordt gebruikt. Je hoeft het wiel niet meer uit te schakelen: dat doet het vanzelf na tien minuten

Rool’in bestaat nog altijd uit een (nu donkergrijs) aluminium fietswiel met een 250 watt elektrische brushless motor, een speciaal ontwikkelde Panasonic lithium-ion batterij van de laatste generatie en een wifi-verbinding tussen het wiel en de afstandsbediening op het stuur.

In enkele minuten vervang je het voorwiel van je fiets door Rool’in, waarna je sneller kunt rijden en langere afstanden kunt afleggen.

De nieuwe Rool’in is beschikbaar vanaf 649 euro; de vorige generatie is nog te verkrijgen voor 499 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content