Nieuwe versie van Corels schildersoftware

Corel Painter, de software voor digitaal schilderen, is beschikbaar in een nieuwe versie met nieuwe Jitter-penselen, kruisdraadklonen en tools voor perspectiefhulplijnen.

Corel Painter X3 is de nieuwste versie van het digitale schildersatelier. Painter X3 moet een schilderervaring bieden die nog realistischer is dan de vorige versies dankzij enkele nieuwigheden.


Zo leveren de nieuwe Jitter-penselen (trilpenselen) een meer organische manier van werken doordat ze willekeurigheid toevoegen aan penseelstreken. Je kan ook direct een van de 25 nieuwe Jitter-penselen gebruiken.


In Painter X3 is het met de zoekmachine voor penselen gemakkelijker om het perfecte penseel te vinden en zijn de aanpassingsopties eenvoudiger dankzij de geavanceerde penseelbesturing.


Met Kruisdraadklonen kan je de bronafbeelding naast de kloon plaatsen om zo te profiteren van de kruisdraden die markeren wat je kloont. Perspectiefhulplijnen versnellen het maken van voorwerpen met een dimensie en je kan tekenen in 1-, 2- of 3-puntsperspectief met nauwkeurige diepte.


Met de nieuwe versie van Painter kan je je ook aanmelden voor live online schildersessies (‘Paint Jam Sessions’) om zo te leren van Painter Meesters. Elke maand staan de schildersessies stil bij een andere kunststijl.


Corel Painter X3 is heeft een adviesprijs van 423 euro. De upgrade voor geregistreerde gebruikers van Painter 11 en 12 kost 217 euro. De software is in het Engels verkrijgbaar. Later dit jaar wordt een Duits- en Franstalige versie van het programma uitgebracht. Painter X3 wordt niet in het Nederlands uitgebracht.


Je kan het programma downloaden van de website van Corel. De versies in doos worden binnen twee weken verzonden. Op de website kan je ook een volledig werkende proefversie downloaden die dertig dagen bruikbaar is.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content