Nieuwste versie Chrome met interessante nieuwigheden

Google Chrome zit inmiddels aan versie 13. De nieuwste versie van Google’s webbrowser biedt enkele toch wel interessante vernieuwingen.

Google Chrome zit inmiddels aan versie 13. De nieuwste versie van Google’s webbrowser biedt enkele toch wel interessante vernieuwingen.


Een eerste opmerkelijke nieuwigheid is Instant Pages. Dat is de naam die Google bedacht voor wat anderen “pre-rendering” plegen te noemen, het op voorhand klaarmaken van webpagina’s.


Dat geeft de indruk dat webpagina’s bliksemsnel ingelezen worden – in het promotiefilmpje vernoemt Google zelfs 0,00 seconden – maar in feite is het een trucje. Google Chrome raadt gewoon wat de volgende pagina zal zijn waar je naartoe gaat.


Zit je bijvoorbeeld in Google ’s zoekmachine, dan is de kans nogal groot dat je naar de eerste treffer surft. Misschien is het niet wat je zoekt, maar om dat te weten te komen moet je toch eerst eens gaan kijken. En trucje of niet, het is leuk wanneer die pagina dan op je scherm floept in plaats van in stukken en brokken opgebouwd te worden.


Een tweede nieuwigheid is de afdrukfunctie. Google Chrome maakt daar nu eerst een PDF-bestand van. Dat kan je dan zo als PDF bewaren en/of doorsturen, ofwel kan je het afdrukken. Het interessante aan deze nieuwe functie is dat Chrome het essentiële van de ballast van de webpagina kan scheiden. Op de afdruk staan geen banners meer, geen reclameboodschappen of pop-upvensters, maar alleen het artikel en de afbeeldingen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content