Nikon camera met ingebouwde GPS en ethernetaansluiting

Het nieuwe topmodel in de Coolpix Performance-serie van Nikon heeft een GPS-functie zodat de camera een ‘geotag’ met positiegegevens aan de fotobestanden kan toevoegen.

Het nieuwe topmodel in de Coolpix Performance-serie van Nikon heeft een GPS-functie zodat de camera een ‘geotag’ met positiegegevens aan de fotobestanden kan toevoegen.

De Nikon Coolpix P6000 is een 13,5 megapixel camera met een Nikkor groothoekzoomobjectief met 4x zoom (28-112 mm). Het is de eerste camera van Nikon met ingebouwde gps en ethernetaansluiting. Als je op reis bent, voegt de ingebouwde GPS-functie van de camera een ‘geotag’ met positiegegevens toe aan beeldbestanden. Deze tags kunnen vervolgens op de website my Picturetown van Nikon, in ViewNX of op een andere website die geotags kan verwerken, worden gebruikt om de exacte locatie van de beelden aan te geven. De Coolpix P6000 is ook de eerste consumentencamera met een ingebouwde ethernetaansluiting. Je kunt beelden uploaden naar Nikon’s my Picturetown door de camera eenvoudig via een netwerkkabel aan te sluiten. Vervolgens kun je ze gewoon delen. Dit is ook handig als back-up wanneer je onderweg bent. De camera ondersteunt ook RAW. De P6000 is uitgerust met geavanceerde vibratiereductie met lensverschuiving. Dankzij de technologie voor ruisonderdrukking is een gevoeligheid tot ISO 6400 mogelijk, terwijl het met Nikon’s Best Shot Selector mogelijk is maximaal tien opnamen achter elkaar te maken, waarna de camera automatisch het scherpste beeld opslaat. Dit is behulpzaam bij close-up macro-opnamen wanneer de kans op cameratrilling groot is. De P6000 biedt vijftien scènestanden, waaronder standen voor moeilijk te fotograferen omgevingen zoals strand, sneeuw, zonsondergang, schemering en vuurwerk. De Nikon Coolpix P6000 is verkrijgbaar vanaf half september voor een adviesprijs van 499 euro.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content