Nikon camera met kantelbaar selfie-scherm

Nikon Coolpix S6900 © Nikon

Nikon introduceert in de Coolpix-serie een compacte camera met kantelbaar ‘selfie’-aanraakscherm. De Coolpix S6900 heeft een resolutie van 16 miljoen pixels. Foto’s kun je direct delen via de ingebouwde Wi-Fi en NFC-functies.

De Nikon Coolpix S6900 compactcamera heeft een kantelbaar touchscreen met een diagonaal van 3 inch, een ingebouwde camerastand en internet WiFi- en NFC-chips om foto’s en selfies snel te delen. Groepselfies kun je eenvoudig maken met de bewegingsssturingsfunctie.

Deze digitale camera heeft een 1/2,3-inch cmos-beeldsensor met een resolutie van 16,76 miljoen pixels en een NIKKOR-lens met een 12x optische zoom en een f-waarde van F/3,3-6,3 (25-300mm kleinbeeldequivalent).

De ingebouwde software biedt twintig functies, zoals snelle continu-opnames tot acht beelden per seconde waaruit je dan de best geslaagde foto kiest, “zelf-collage” waarmee de camera meerdere opnames met verschillende gezichtsuitdrukkingen in één fotomontage samenvoegt en “glamour” waarmee de camera huidtinten automatisch verzacht.

De oplaadbare Nikon EN-EL19 batterij kan 190 opnames maken en 40 minuten onafgebroken film opnemen. De camera weegt 181 gram inclusief accu en sdhc/xc geheugenkaart (tot ca. 30 GB).

Foto’s kun je direct delen via de Wi-Fi-knop en met behulp van de Nikon WMU-app of via NFC door een compatibele apparaat aan te raken.

De Nikon Coolpix S6900 heeft een adviesprijs van 229 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content