Nokia lanceert MeeGo smartphone

De Nokia N9 is de eerste smartphone van de Finse fabrikant met het MeeGo besturingssysteem dat ontwikkeld werd in samenwerking met Intel.

De Nokia N9 is de eerste smartphone van de Finse fabrikant met het MeeGo besturingssysteem dat ontwikkeld werd in samenwerking met Intel.


MeeGo is een op Linux gebaseerd besturingssysteem, speciaal bedoeld voor mobiele apparaten, zoals smartphones, netbooks en tablets. Het werd voorgesteld tijdens het Mobile World Congress in februari 2010 door Intel en Nokia. Begin dit jaar heeft Nokia een samenwerking met Microsoft aangekondigd voor de ontwikkeling van op Windows Phone 7 gebaseerde smartphones. Het is daarom onduidelijk of er nog meer Nokia toestellen zullen volgen met het MeeGo besturingssysteem.


De bediening van de Nokia N9 gebeurt door over het 3,9-inch touchscherm te ‘swipen’. De MeeGo smartphone van Nokia heeft daarom ook geen toetsen op de voorkant. Vanuit elke applicatie kan je in één keer meteen terugkeren naar je startscherm door een veegbeweging te maken vanaf een van de vier schermranden. De N9 biedt drie startschermen met snelle toegang tot de meest gebruikte toepassingen.


De Nokia N9 heeft een behuizing die vervaardigd is uit polycarbonaat en die naadloos overvloeit in het gebogen 3,9-inch AMOLED scherm, dat gemaakt is van krasbestendig glas. De polycarbonaatbehuizing garandeert optimale antenneprestaties, aldus Nokia. De smarpthone is uitgerust met een 8-megapixel camera met Carl Zeiss-groothoeklens met autofocussensor.


Verder biedt de N9 gratis Turn-by-Turn auto- en wandelnavigatie in Maps. Ook is het Nokia’s eerste toestel met Dolby Digital Plus- en Dolby Headphone-technologie. Die zorgt voor een surround sound-ervaring met elke headset. Door de nieuwste Near Field Communication (NFC) draadloze technologie kan je foto’s en video’s delen tussen twee toestellen door ze tegen mekaar te houden.


De Nokia N9 is verkrijgbaar in drie kleuren: black, magenta en cyaan, en zal in twee versies beschikbaar zijn: 16 GB en 64 GB. Het toestel wordt later dit jaar verwacht. Exacte beschikbaarheid en prijs worden later bekend gemaakt.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content