Nokia met eerste quad-core Windows Phone smartphone

De Lumia 1520 is Nokia’s eerste Windows Phone smartphone met een quad-core processor en met de nieuwste fotografietoepassingen van de fabrikant.

De Nokia Lumia 1520 is uitgerust met een QualComm Snapdragon 800 quad-core 2,2 GHz processor. Het is ook de eerste smartphone van de fabrikant met een 6-inch (15,24 cm) Full HD 1080p ClearBlack IPS LCD touchscherm. Het grote scherm biedt de mogelijkheid om een derde rij tiles toe te voegen om apps sneller bij de hand te hebben.


De Nokia Lumia 1520 is uitgerust met een 20 megapixel PureView-camera met optische beeldstabilisatie (OIS). De camera biedt een dual capture-functie waarmee tegelijkertijd een lageresolutie- en hogeresolutiefoto wordt gemaakt. De foto in lage resolutie kan dienen om te delen op sociale netwerken, terwijl de hogeresolutiefoto automatisch wordt opgeslagen.


Nokia Storyteller combineert voor het eerst PureView-beelden met HERE Maps, waardoor herinneringen op een interactieve manier herbeleefd worden. De applicatie integreert automatisch foto’s met HERE-locatie-informatie in een chronologische ‘fotoreis’ op een kaart.


De Lumia 1520 neemt video’s in Full HD met geluid op met Nokia Rich Recording. De smartphone heeft vier ingebouwde microfoons voor audio-opname.


Met de nieuwe Nokia Beamer-app kan je het scherm van de Lumia 1520 delen met anderen door hen een link te sturen via social media, e-mail of sms. De smartphone ondersteunt Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 en NFC.


De Lumia 1520 heeft een intern geheugen van 32 GB dat uit te breiden is via een microSD-kaart tot 64 GB. Bestanden kan je ook bewaren in de gratis SkyDrive cloudopslag van 7 GB. De smartphone meet 162,8 x 85,4 x 8,7 mm en weegt 209 gram.


De Nokia Lumia 1520 Windows Phone smartphone is verkrijgbaar eind januari 2014 in rood en zwart voor een adviesprijs van 699 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content