Nokia’s eerste gsm met touchscreen

Muziekfanaten hebben een streepje voor bij Nokia, want het eerste Symbian S60-toestel met aanraakgevoelig scherm is de 5800 XpressMusic.

Muziekfanaten hebben een streepje voor bij Nokia, want het eerste Symbian S60-toestel met aanraakgevoelig scherm is de 5800 XpressMusic.

De nieuwe XpressMusic mobiele telefoon maakt gebruik van de 5de editie van het Symbian S60 besturingssysteem. De Nokia 5800 heeft een 3,2-inch aanraakgevoelig scherm met een resolutie van 640 x 360 pixels. Verbindingen maken met het netwerk kan via HSDPA (maximumsnelheid 3,6 Mbps) en WLAN IEEE 802.11 b/g. Met de 5800 XpressMusic introduceert Nokia ook de Media Bar en Contacts Bar. De Media Bar biedt een drop down-menu waarmee je direct toegang hebt tot je favoriete muziek, video’s en foto’s. De Media Bar biedt ook een rechtstreekse link naar het web en naar online sharing. De smartphone ondersteunt ook flash content. Via drag-and-drop kan je songs transfereren en je muziekcollectie beheren. De Contacts Bar biedt de mogelijkheid om vier van je favoriete contacten aan je hoofdscherm toe te voegen. De 5800 XpressMusic biedt ook een 3,2 megapixel camera met 3x digitale zoom en dubbele LED flash. Het interne geheugen bedraagt 81 MB en de smartphone is ook uitgerust met een MicroSD-geheugenkaartsleuf. Nokia levert een 8 GB microSD-geheugenkaart bij de smartphone. De adviesprijs van de Nokia 5800 XpressMusic bedraagt 369 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content