Nooit meer je gsm verliezen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ben jij ook zo iemand die voortdurend zijn gsm uit het oog verliest? Weet dan dat er oplossingen bestaan in de vorm van gadgets.

Je zit op een gezellig terrasje te genieten van een ongetwijfeld welverdiende pint. Je drinkt er misschien nog eentje, staat even nadien op en vergeet bij je vertrek je gsm mee te grissen van het terrastafeltje: het is een klassieker bij zonnig weer. Als het je te vaak gebeurt, wordt het misschien tijd om te investeren in een gadget dat je verwittigt als je je gsm ergens laat rondslingeren.

Zomm is zo’n gadget dat je aan je sleutelhanger hangt. Van zodra je je enkele meters (de precieze afstand is instelbaar) van je gsm bevindt, licht het ding op, begint het te vibreren en biepgeluidjes te produceren. Zomm werkt met elke Bluetooth-compatibele gsm en dubbelt ook als speakerphone.

Een concurrerend en qua functionaliteit meer uitgebreid alternatief is de Phone Halo. Met die oplossing kun je zelfs je gsm helemaal ‘locken’ van zodra het toestel zich te ver van jou bevindt. Daarnaast worden de gps-coördinaten bewaard van de plaats waar het toestel het laatst ‘gezien’ werd. Daarvoor heb je wel software nodig, en die werkt voorlopig alleen maar met Android-smartphones en Blackberry.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content