OCZ vervangt nieuwe serie ssd’s gratis bij defect

OCZ Vector 180 ssd © OCZ

OCZ Storage Solutions introduceert de volgende generatie Vector 180 sata-ssd’s met bescherming tegen stroomverlies en een vlot garantiesysteem waarbij je alleen het serienummer van een defecte drive hoeft op te geven om gratis een nieuw exemplaar te verkrijgen.

De nieuwe generatie Vector 180 sata-ssd’s van OCZ, een dochterbedrijf van de Toshiba Group, is 7 mm dun en past dus ook in ultradunne laptops, maar wordt standaard geleverd met een 3,5-inch houdertje zodat je ze ook in desktops kunt monteren. Je kunt je oude drive eenvoudig op een nieuwe Vector 180 kopiëren met behulp van de gebundelde Acronis True Image software.

Intern gebruiken deze ssd’s 19 nm nand mlc flash-chips van moederbedrijf Toshiba, aangestuurd door de eigen OCZ Barefoot 3 ssd-controller. Daardoor zijn deze sata 3.2-ssd’s geoptimaliseerd voor gemengde belastingen van zowel niet-comprimeerbare als comprimeerbare bestanden.

PFM+-technologie zorgt ervoor dat drives niet onbruikbaar worden tijdens een plots stroomverlies, wat in een beperkt aantal gevallen zorgt voor een “bricked drive”. De Vector 180 is sowieso erg betrouwbaar voor een consumenten-ssd, met een uithoudings-rating van 50 GB per dag of “host writes”-rating van vijf jaar. De mtbf (“mean time between failures”)-rating bedraagt 2,3 miljoen uur.

Mocht er toch iets misgaan dan kun je een beroep doen op de OCZ’s vijf jaar lange “ShieldPlus” garantiesysteem. Je moet dan alleen het serienummer van de ssd aan OCZ bezorgen, waarbij een originele factuur niet nodig is. Als OCZ vaststelt dat de drive echt kapot is, wordt ze gratis vervangen, waarbij alle verzendkosten voor rekening van het bedrijf zijn.

De nieuwe generatie OCZ Vector 180 is verkrijgbaar in capaciteiten van 120 tot 960 GB. De 240 GB versie kost 162 euro. Voor de 480 GB variant betaal je 304 euro. De nieuwe 960 GB Vector 180 ten slotte kost 572 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content