Office 2008 for Mac met ondersteuning voor OpenXML

Ter gelegenheid van Macworld introduceerde Microsoft de Engelstalige en Franstalige versie van Microsoft Office 2008 for Mac. Vanaf 20 februari zal ook de Nederlandstalige versie van de kantoorsuite voor Mac beschikbaar zijn.

Ter gelegenheid van Macworld introduceerde Microsoft de Engelstalige en Franstalige versie van Microsoft Office 2008 for Mac. Vanaf 20 februari zal ook de Nederlandstalige versie van de kantoorsuite voor Mac beschikbaar zijn.

Microsoft Office 2008 for Mac biedt een betere interface en ondersteuning voor OpenXML. Dat bestandsformaat wordt ook door Office 2007 for pc gebruikt en werd door Microsoft aan de internationale standaardenorganisatie ISO voorgelegd als open-documentformaat. Met de nieuwe versie zou het eenvoudiger moeten worden om bestanden tussen Mac en pc uit te wisselen. Office 2008 for Mac draait standaard op zowel Intel- als Power PC-gebaseerde Macs.

Nieuw is de Elements Gallery-knop in de bij Mac-gebruikers vertrouwde dropdownmenu’s. Via die knop verschijnen er pictogrammen die lastige opdrachten als het invoegen van een tabel of het maken van een professioneel ogende coverpagina aanzienlijk vereenvoudigen. De suite biedt ook een vernieuwde Toolbox, die fungeert als een one-stop-bestemming voor handige tools, zoals het Objectpalet, de Animatiesettings en de nieuwe Citaten-functie, waarmee je volgens Microsoft in een handomdraai citaten en bibliografieën maakt. De Toolbox heeft ook een contextgebonden Opmaakpalet dat de inhoud aanpast aan de applicatie.

Met de nieuwe stand-alone My Day-applicatie kun je zowel professionele als persoonlijke prioriteiten opvolgen als dagtaken plannen en structureren, ongeacht de toepassing die je op dat moment gebruikt. My Day is gekoppeld aan de database van Entourage, maar kan onafhankelijk worden geopend.

Excel 2008 ondersteunt nu net zoals de pc-versie grotere spreadsheets met zestienduizend kolommen en meer dan een miljoen rijen. Met de Formula Builder bouw je snel formules. Voor gevorderde Excel-gebruikers zijn er de PivotTables en de Formula AutoComplete, een dropdownmenu voor berekeningen.Blikvanger in Word is de functie Publishing Layout View, een gespecialiseerde werkomgeving waar je snel documenten, zoals uitnodigingen, nieuwsbrieven, flyers en brochures, met eigen tekst- en beeldmateriaal maakt. Updates aan Notebook Layout View helpen studenten bij het snel optekenen van notities en opzoeken van relevante informatie.

In PowerPoint 2008 is er de nieuwe Thumbnail View met zijdelings navigatiepaneel. Het Objectpalet biedt snelle toegang tot vormen, symbolen en illustraties. Dynamic Guides helpt je dan weer bij het uitlijnen van tekst en tabellen. De verbeterde Presenter Tool geeft de verstreken en actuele tijd weer voor een optimale controle over de timing en snelheid van je presentatie. En om het delen van dia’s te vergemakkelijken, is er de nieuwe integratie met Apple iPhoto.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content