Onderweg schetsen en schilderen met Wacom pentablets

Wacom voegt twee modellen toe aan de Cintiq serie pentablets: een tabletmodel dat op Windows 8 draait en een hybrid model dat ook zelfstandig functioneert als Android tablet.

De Wacom Cintiq Companion en Cintiq Companion Hybrid maken het mogelijk om ook onderweg te schetsen, tekenen en schilderen. De Cintiq Companion draait op Windows 8 en is geschikt om volledige versies van creatieve software te gebruiken. De Cintiq Companion Hybrid werkt, gekoppeld aan een Mac of pc, als een traditioneel Cintiq pentablet.


Als je de Cintiq Companion Hybrid loskoppelt, verandert het in een mobiel apparaat dat zelfstandig functioneert als een Android tablet waarop je geschikte apps kan gebruiken voor creatief werk. Op deze tablets met Full HD-scherm met touch control kan je de Wacom Pro Pen met 2048 drukniveaus en kantelgevoeligheid gebruiken.


De Cintiq Companion is een volwaardige Windows 8 tablet dat wordt aangedreven door een derde generatie Intel Core processor en Intel HD Graphics 4000. Wacom biedt twee modellen aan: een model met 8 GB geheugen en 256 GB SSD met Windows 8 en een model met 8 GB geheugen, 512 GB SSD met Windows 8 Pro.


De Cintiq Companion Hybrid is de oplossing voor illustrators en designers die onderweg willen tekenen, schetsen en schilderen, maar die ook graag hun professionele software willen gebruiken als ze zijn aangesloten op een Mac of pc. Losgekoppeld is het bruikbaar voor voor licht creatief werk met de Android apps. Deze tablet heeft een Nvidia Tegra 4 processor en gebruikt Android Jelly Bean als besturingssysteem.


De Cintiq Companion Hybrid wordt gelverd met speciaal ontwikkelde software zoals de nieuwe Wacom Creative Canvas voor schilderen en schetsen en Wacom Manga Canvas voor de eerste stappen bij het creëren van een Manga ontwerp. Het is mogelijk om de afbeeldingen direct te delen met populaire cloud-diensten met de Astro File Manager. Er zijn twee versies van de Cintiq Companion Hybrid beschikbaar: een 16 GB versie en een 32 GB versie.


De Cintiq Companion lijn ondersteunt onder meer WiFi, Bluetooth (versie 4.0 voor Cintiq Companion en versie 3.0 voor Cintiq Companion Hybrid) en is uitgerust met een 8 megapixel camera achteraan en 2 megapixel camera vooraan, een stereo headsetaansluiting en een microfoon voor het voeren van gesprekken. Ze worden geleverd met een verstelbare en afneembare standaard met vier verschillende werkhoeken, van plat tot rechtop.


De Wacom Cintiq Compaion kost 1.899,90 euro voor de 256 GB versie en 2.399,90 euro voor de 512 GB versie. De Cintiq Companion Hybrid kost 1.399,90 euro voor de 16 GB versie en 1.499,90 euro voor de 32 GB versie.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content