OnePlus 2: De opvolger van de scherp geprijsde high-end smartphone

OnePlus OnePlus 2 © OnePlus

Vorig jaar debuteerde de Chinese fabrikant OnePlus met de OnePlus One, een scherp geprijsde high-end smartphone die de strijd aanging met toestellen in het duurste segment. Nu is er met de OnePlus 2 een opvolger van deze “Flagship Killer”.

Fabrikant OnePlus omschrijft de OnePlus 2 smartphone opnieuw als “Flagship Killer”. Ook dit nieuwe model wil concurreren met toestellen uit het hoogste segment. De OnePlus 2 is uitgerust met een 5,5-inch ips-scherm met Full HD resolutie (1920 x 1080 pixels, 401 ppi). De smartphone draait op een Qualcomm Snapdragon 810 processor met een 4G LTE Octa-core CPU.

OnePlus levert de smartphone in twee modellen: het goedkoopste model heeft 3 GB werkgeheugen en 16 GB opslaggeheugen, terwijl het duurdere model is uitgerust met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit biedt.

De OnePlus 2 ondersteunt dual sim. Verder is deze smartphone uitgerust met een 13 megapixel camera op de achterzijde en een 5 megapixel camera op de voorzijde, wifi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 en een USB Type-C poort. Ook heeft het toestel een vingerafdrukscanner om het te ontgrendelen.

De batterij van de OnePlus 2 is een 3300 mAh lithium-polymeeraccu. De smartphone meet 151,8 x 74,9 x 9,85 mm en weegt 175 gram. Besturingssysteem is Android Lollipop 5.1 met het OnePlus OxygenOS dat functies biedt zoals off-screen gebaren.

Met het StyleSwap-systeem kun je in enkele seconden het uitzicht van de smartphone veranderen. Je kan opteren voor een achterkant in Sandstone Black, hout of kevlar.

De OnePlus OnePlus 2 heeft een adviesprijs van 339 euro voor het goedkope model (3 GB/16 GB) en 399 euro voor het duurdere model (4 GB/64 GB). De smartphone is enkel verkrijgbaar via een reservatie in het Invite-systeem van OnePlus., zoals dat ook het geval was bij zijn voorganger, de OnePlus One.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content