Op deze instap-smartphone maak je notities met een stylus

LG G4 Stylus & G4c © LG

LG levert de nieuwe G4 Stylus smartphone met een pen waarmee je notities en tekeningen maakt. Daarnaast is er de LG G4c, een nieuwe compacte Android-smartphone. Beide toestellen zijn goedkope varianten van LG’s nieuwe topmodel smartphone G4.

De LG G4 ligt nog maar net in de winkels of het bedrijf lanceert al varianten van zijn nieuwe topmodel Android-smartphone. Het gaat om de G4 Stylus, een versie met pen, en de G4c, een goedkopere versie met minder krachtige hardware.

In werkelijkheid gaat om heel andere, veel goedkopere modellen die op essentiële onderdelen anders zijn dan de G4. Alleen de uiterlijke vormgeving is vrijwel identiek aan die van de G4, met onder andere geluids- en stroomknoppen op de achterkant. Blijkbaar wil LG deze nieuwe instapmodellen laten meeprofiteren van de overwegend positieve reviews voor zijn topmodel G4.

De G4 Stylus heeft een iets groter 5,7-inch ips-aanraakscherm dan de gewone G4. De resolutie van dat hd ready (720p)-scherm is echter veel lager. De pixeldichtheid is een eerder bescheiden 258 ppi, tegenover 534 ppi voor de G4.

Ook de soc (processor) is anders: geen hexacore Qualcomm chipset zoals bij de G4, maar een door LG momenteel nog niet nader gespecificeerde quad-core voor het LTE-model of octa-core voor het 3G-model dat bij ons wellicht niet verkrijgbaar zal zijn.

Verder heeft de G4 Stylus maar 1 GB RAM aan boord en slechts 8 GB opslagruimte, die je wel kunt uitbreiden door middel van een geheugenkaartje. Vergelijk dat met de 3 GB RAM en 32 GB opslagruimte van de G4…

Op de achterkant zit een 13 megapixel camera, maar of die exact hetzelfde is als bij de gewone G4 is niet duidelijk. Wel heeft de G4 Stylus net zoals zijn duurdere neef een laserautofocus die heel snel scherpstelt. Vooraan is er nog een 5 megapixel chatcamera.

Deze smartphone weegt 163 gram en heeft net zoals de gewone G4 een verwijderbare accu van 3000 mAh.

De G4c is alleen verkrijgbaar als LTE-model en heeft dezelfde quad-core soc als de G4 Stylus. Ook het geheugen en de opslagruimte zijn identiek. Het hd ready (720p)-scherm heeft een kleinere schermdiagonaal van 5 inch, wat resulteert in een iets hogere pixeldichtheid van 294 ppi. De achtercamera heeft een resolutie van 8 megapixel en ontbeert de laser autofocus van de G4 en G4 Stylus.

De G4c weegt slechts 136 gram en zou je kunnen beschouwen als een ‘mini’ G4. De 2540 mAh accu is net zoals bij de andere G4-modellen verwijderbaar.

De G4c ligt begin juni in de winkels voor een adviesprijs van 249 euro. De G4 Stylus volgt in juli voor een prijs van 349 euro. De krachtigere G4 ligt eind deze maand in de winkels voor een adviesprijs van 649 euro. De versie met lederen achterklep kost 50 euro méér.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content