Op Raspberry Pi gebaseerde zelfbouw-pc

Kano is een bouwpakket waarmee je zelf een Raspberry Pi computer in elkaar kan steken en ook leert programmeren.

Kano is een crowdfunding project op KickStarter. Het hart van de Kano computer is de Raspberry Pi Model B, een mini-computer niet groter dan een kredietkaart bedoeld voor computerhobbyisten waarvan er al meer dan twee miljoen werden verkocht.


Om de Raspberry Pi te gebruiken heb je wel enige technische kennis nodig. Met het Kano project willen de makers de Raspberry Pi toegankelijk maken voor een groot publiek. Met het Kano bouwpakket kan je een computer in elkaar steken alsof je met Lego speelt.


Het pakket bestaat naast de Raspberry Pi mini-computer uit een computerkastje, een 8 GB SD geheugenkaart met het Kano OS en software, Kano Books met instructies en illustraties, een Kano toetsenbord, een luidspreker en de nodige accessoires en kabels.


Het Kano besturingssysteem is gebaseerd op Debian Linux en heeft een interface die aanvoelt als een consolegame. Het wordt geleverd met Kano Blocks, een open source visuele programmeertaal die code kan aanmaken in onder meer Python en JavaScript. Met het Kano systeem kan je allerhande toepassingen leren programmeren, waaronder games zoals Pong en Minecraft.


De makers zochten $ 100.000 via een project op Kickstarter. Inmiddels hebben ze al meer dan het zevenvoudige opgehaald met nog 22 dagen te gaan. Je kan intekenen op een Kano kit voor 99 dollar. Als je intekent voor 199 dollar, sponsor je een extra Kano kit die de makers zullen doneren aan een kind.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content