Op stap met het handzame camcordertje van Creative

Op het razendpopulaire videoportaal YouTube kun je (zelfgemaakte) video’s posten en aan de rest van de wereldbevolking tonen. Maar het is soms een heel gedoe om je filmpjes op de site te krijgen en daarom bedacht Creative de Vado om eenvoudig video’s te maken, op te slaan en te delen.

Op het razendpopulaire videoportaal YouTube kun je (zelfgemaakte) video’s posten en aan de rest van de wereldbevolking tonen. Maar het is soms een heel gedoe om je filmpjes op de site te krijgen en daarom bedacht Creative de Vado om eenvoudig video’s te maken, op te slaan en te delen.

De Creative Vado is een piepkleine camcorder in een lichtgrijs design. Met zijn 90 gram is de Vado voldoende licht om altijd bij je te dragen, bijvoorbeeld in je broekzak of in een handtas. Het kleurenschermpje heeft een diagonaal van 2 inch (5 cm). Het ingebouwde beeldscherm van de Vado is van goede kwaliteit en is ook bij zonlicht nog bruikbaar. In het midden van het toestel zit een opvallende knop met vijf functies. Verder is er een knop voor het afspelen en een knop voor het verwijderen van filmpjes. De aan/uit-knop is aangebracht op de zijkant van het apparaat. De korte usb-kabel zit permanent vast aan de Vado en klikt er magnetisch in vast; je hebt dus altijd het nodige aansluitkabeltje bij je met deze Vado. Handig!

Bediening De Vado is zeer intuïtief te bedienen, zelfs zonder dat je de handleiding gelezen hebt. Op de hoogste kwaliteit kan je 60 minuten filmen en in goede kwaliteit 120 minuten. Bij het filmen binnen (in een verlichte kamer) zien we nogal veel ruisvorming in het beeld. Zelfs in hoogste kwaliteit treedt er veel beeldruis op. Wanneer we buiten filmen in hoogste kwaliteit is dit niet het geval en hebben we zelfs mooie beelden. Toch even in het achterhoofd houden dat het hier gaat om een camcordertje om huis- tuin- en keukenopnames mee te maken die bedoeld zijn om op het internet te zetten. We verwachten niet de hoogste kwaliteit en die krijgen we dus ook niet. De kleuren van de opgenomen beelden zijn goed en ook het geluid is goed hoorbaar. De ingebouwde digitale zoom kan je best helemaal achterwege laten. Een digitale zoom werkt softwarematig en daardoor gaat de beeldkwaliteit zienderogen achteruit.

Software Op de Vado treffen we ook de bijbehorende software voor de camcorder aan: Vado Central. Hiermee kan je films afspelen, verwijderen en via een druk op de knop posten op YouTube of Photobucket. Automatisch vraagt de software naar je credentials (gebruikersnaam en wachtwoord). Uiteraard moet je je wel nog inschrijven bij de desbetreffende site als je nog geen gebruiker bent. Voordat je Vado Central kan gebruiken, moet je eerst de gratis XviD-codec installeren op je pc.

Conclusie De Vado van Creative is een compacte videocamera waarmee je snel ‘YouTube-filmpjes’ produceert en oplaadt. Het ding heeft een hoog gadgetgehalte, maar doet verder zijn werk zoals het hoort. De prijs is redelijk hoog met zijn 99,99 euro, maar nog wel betaalbaar.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content