Opslagoplossing met ingebouwde dvd-recorder

De nieuwe NAS van LG heeft een ingebouwde dvd-speler/recorder, zodat het mogelijk is om bestanden op een cd of dvd te archiveren.

De nieuwe NAS van LG heeft een ingebouwde dvd-speler/recorder, zodat het mogelijk is om bestanden op een cd of dvd te archiveren.

LG kondigt de LG N2R1 aan. Deze NAS (Network Attached Storage) oplossing is voorzien van twee harde schijfstations en ondersteunt RAID 0, 1 en JBOD. LG verkoopt het apparaat zowel inclusief als exclusief harde schijven. Je hebt de keuze uit schijfcapaciteiten van 500 GB, 1 TB of 2 TB.De schijfstations zijn hot swappable: je kan met andere woorden een volle harde schijf uit het apparaat halen en vervangen door een extra schijf, ook als het apparaat aanstaat en er op gewerkt wordt. LG rustte de N2R1 ook uit met een ingebouwde dvd-speler/recorder. Dat maakt het mogelijk om bestanden op een cd-rom of dvd te archiveren.Daarnaast kan je met de dvd-speler video’s afspelen via een lokaal netwerk en deze op elke gewenste netwerkcomputer in huis bekijken. Met Virtual Disc Library van LG kan het apparaat dvd-schijven automatisch identificeren en ze delen via een netwerk. De diskmanagementfunctie maakt het installeren van programma-cd’s en het kopiëren van bestanden naar meerdere computers eenvoudiger en sneller.LG levert de N2R1 tevens met Multimedia Manager-software. Dit programma organiseert automatisch mediabestanden, zoals foto’s en video’s, en toont ze als diapresentatie of fotoalbum. Je kan de N2R1 ook inzetten als home entertainment-server. Het apparaat is draadloos of met een kabel te koppelen aan alle apparaten die beschikken over de DLNA-standaard (Digital Living Network Alliance).De N2R1 is verkrijgbaar vanaf eind november 2009 voor een adviesprijs van 379 euro met 2x 1 TB harde schijven en voor 199 euro zonder harde schijven. Er is ook een versie met Blu-ray: de LG N2B1.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content