Panasonic lanceert systeemcamera met WiFi en NFC

De Panasonic Lumix DMC-GF6 is een nieuwe spiegelloze camera’s met verwisselbare lens die ook draadloze connectiviteit biedt.

De nieuwe Lumix camera van Panasonic is uitgerust met een 16 megapixel Live MOS-sensor en een vernieuwde Venus Engine beeldverwerkingsprocessor. De DMC-GF6 ondersteunt NFC waarmee je beelden eenvoudig kan overzetten naar een smartphone of tablet die NFC ondersteunen door beide toestellen dicht bij elkaar te houden. Ook heeft de GF6 WiFi aan boord.


Zoals alle Panasonic Lumix G camera’s maakt de GF6 gebruik van Contrast AF als autofocussysteem. Light Speed AF maakt het mogelijk om snel bewegende onderwerpen vast te leggen, terwijl je met AF Tracking opeenvolgende opnames maken van een bewegend onderwerp.


De Lumix GF6 meet 111 x 65 x 38 mm en is uitgerust met een 3-inch (7,62 cm) beeldscherm dat 180 graden kan kantelen zodat je ook zelfportretten kan maken. De camera heeft ook een video-opnameknop waarmee je Full HD video’s (1920 x 1080, 50i) in AVCHD en met stereogeluid kan vastleggen.


De camera biedt ook heel wat creatieve functies. Zo beschik je in de Creative Control-modus over 19 filters, is er een Self Shot-modus, een Stop Motion Animation- en Creative Panorama-functie.


De Panasonic Lumix DMC-GF6 is verkrijgbaar vanaf mei in zwart, wit en bruin voor een adviesprijs van 550 euro voor de body met 14-42mm lens.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content