Papieren documenten scannen, converteren en delen

Nuance Omnipage Ultimate © Nuance

Nuance introduceert OmniPage Ultimate waarmee je papieren documenten kan converteren naar bestanden die je kunt aanpassen, doorzoeken, delen en zelfs beluisteren. Het programma ondersteunt honderd talen en is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar.

De nieuwste versie van het bekende ocr-programma Omnipage evolueert meer en meer in de richting van een complete documentbeheeroplossing. Nuance OmniPage Ultimate ondersteunt alle soorten scanners en levert gescande en geconverteerde documenten automatisch op de juiste bestemming af. Via de geïntegreerde Nuance PaperPort Professional 14 software kun je documenten organiseren, bekijken, combineren en terugvinden.

Afleveren kan in Windows Live SkyDrive, GoogleDocs, Evernote, Box, Dropbox en veel andere clouddiensten, door middel van integratie met de Nuance Cloud Connector. OmniPage werkt ook met Microsoft SharePoint en DMS en ondersteunt verder de Open Text Hummingbird Connector en de Autonomy-Interwoven iManage Connector.

De verbeterde ocr-engine slaagt er nu beter dan vroeger in om gefotografeerde documenten te converteren. De herkenning daarvan werd met 25 procent verbeterd. Je kunt documenten in vrijwel elk computerformaat omzetten, bijvoorbeeld Microsoft Word, Excel en PowerPoint 2007, pdf, html of Corel WordPerfect. Ook het ePub-formaat wordt nu ondersteund, zodat je documenten kunt lezen op e-readers, tablets en smartphones.

Nieuw is verder de integratie met de spraaktechnologie van Nuance, waardoor documenten omgezet kunnen worden in mp3-audiobestanden die je vervolgens kunt beluisteren met je smartphone, tablet of audiospeler.

Geconverteerde documenten zijn exacte kopieën van het origineel – met behoud van kolommen, tabellen, opsommingstekens en illustraties – en ze zijn eenvoudig te bewerken. De nieuwe versie creëert ook doorzoekbare pdf’s en zet papieren formulieren om in digitaal invulbare formulieren, waarna de ingevulde gegevens geëxporteerd kunnen worden naar een spreadsheet of database. De pdf-functies worden afgehandeld door het geïntegreerde Nuance PDF Create 8.

OmniPage Ultimate kost 99 euro voor een upgrade van een eerdere versie van OmniPage en 199 euro voor nieuwe installaties.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content