Parrot Skycontroller is als los product verkrijgbaar

Parrot Skycontroller © Parrot

Parrot biedt de Skycontroller voor de Bebop Drone quadricopter voortaan ook los te koop aan en niet meer uitsluitend gebundeld met de quadricopter. De software werd aangepast, zodat de Skycontroller nu met meer “first person view”-brillen werkt.

De Skycontroller voor de eerder door ons geteste Parrot Bebop Drone is voortaan ook als los product verkrijgbaar. Ter herinnering: de Skycontroller is een afstandsbediening met wifi-versterker voor de Bebop Drone. Dankzij de Skycontroller kun je de Bebop Drone tot op twee km afstand bedienen.

De Skycontroller kreeg enkele nieuwe functies. Om de veiligheid tijdens het vliegen te vergroten kun je één drone met twee personen besturen via de co-pilootfunctie. De hoofdpiloot bestuurt de drone via de Skycontroller en geniet volop van de vliegervaring. De co-piloot kijkt mee via een draadloos verbonden smartphone of tablet, houdt oogcontact met de drone en kan op elk moment de besturing ervan overnemen, koerscorrecties uitvoeren of hem laten landen.

Via de nieuwe radarfunctie kan men controleren of de drone nog binnen het wifi-bereik van de Skycontroller vliegt en hem eventueel terughalen als hij buiten bereik dreigt te vliegen.

De ondersteuning voor FPV reality-brillen werd uitgebreid. Voortaan worden ook de Zeiss Cinemizer, Sony HMZ 3 en Fatshark ondersteund. De brillen worden via een hdmi-kabel op de Skycontroller aangesloten. Als je ze opzet, lijkt het alsof je ‘in’ de Bebop quadricopter zit.

De Parrot Skycontroller voor Bebpop Drone kost 499 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content