Philips koptelefoon met Apple Lightning connector

Philips Fidelio M2L © philips

De Fidelio M2L hoofdtelefoon van Philips verbind je direct digitaal met iPhones en iPads via een piepkleine Apple Lightning connector. Zo krijg je echte 24-bits audio van hoge kwaliteit.

De Philips Fidelio M2L hoofdtelefoon kan dankzij de Lightning-verbinding 24-bits digitaal geluid weergeven. Het hangt natuurlijk van de bronmuziek af, maar in theorie beluister je op die manier de allerhoogste hifi-kwaliteit. Lightning is de piepkleine laadconnector op recente iPhones en iPads van Apple die ook geschikt is voor andere randapparatuur, zoals in dit geval een koptelefoon.

Omdat de verbinding tussen iOS-apparaat en koptelefoon volledig digitaal gebeurt, krijg je high fidelity geluid zonder ruis of overspraak (“crosstalk”). De 40mm neyodymium drivers hebben een breed dynamisch bereik. De oorschelpen isoleren het geluid en zorgen mede voor een gecontroleerde en dynamische bas.

Dezelfde koptelefoon is ook verkrijgbaar als Fidelio M2BT en heeft dan een draadloze Bluetooth-verbinding die je via NFC eenvoudig koppelt aan iPhones, iPads, Android-apparaten en andere Bluetooth 4.0-bronnen. Deze koptelefoon ondersteunt het streamen van muziek via de protocollen AAC (Apple), aptX (Android) en SBC voor cd-kwaliteit audio. Deze uitvoering heeft twee geïntegreerde microfoons die toelaten om handenvrij te bellen.

Als de batterij leegraakt, kun je nog altijd naar muziek luisteren via de meegeleverde 1,2 meter lange 3,5mm audiokabel.

De Philips Fidelio M2L en M2BT koptelefoons kosten 249,99 euro. De Bluetooth-versie is nu al te koop, terwijl de Lightning-uitvoering in december op de markt komt.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content