Potige camera met gps

Panasonic komt met een nieuwe robuuste compactcamera voor mensen die vaak outdooractiviteiten ondernemen.

Panasonic komt met een nieuwe robuuste compactcamera voor mensen die vaak outdooractiviteiten ondernemen.


De Lumix DMC-FT4 is een camera die tegen een stootje kan. De camerabody met rubberen bescherming is luchtdicht en bestand tegen water, stof en zand. De robuuste camera kan je onder water gebruiken tot een diepte van 12 meter. Ook is de FT4 bestand tegen een val van een hoogte van 2 meter. De lens wordt bovendien beschermd door een extra demper die de kracht van schokken absorbeert. De FT4 is tevens bestand tegen een temperatuur van -10 °C.


De nieuwe Lumix camera is uitgerust met een 12 megapixel CCD en een Leica DC Vario Elmar groothoeklens van 28mm met een 4,6x optische zoom (vergelijkbaar met 28-128 mm op een 35mm camera). De DMC-FT4 heeft een ingebouwde GPS-functie en geeft informatie over de plaats waar de opnames worden genomen. De informatie bestrijkt 203 landen en regio’s wereldwijd. Je kunt ook informatie opvragen over bezienswaardigheden in 82 landen en regio’s.


De camera is uitgerust met een kompas, een hoogtemeter en een barometer. De hoogtemeter geeft ook de diepte aan onder water. De barometerstanden kunnen helpen bij het voorspellen van het weer. De Lumix DMC-FT4 kan ook Full HD video-opnamen maken. De camera heeft een speciale knop aan de bovenzijde waarmee je onmiddellijk kan beginnen met filmen tijdens het fotograferen, zonder de instellingen aan te passen. De camera heeft naast de Power O.I.S. beeldstabilisatie ook nog een Active-modus, waarmee je ook tijdens het lopen opnamen kan maken in de groothoekstand zonder dat volgens Panasonic de beeldkwaliteit afneemt. De nieuwe Lumix rugged camera biedt drie nieuwe opnamemodi: Time Lapse Shot, Miniature Effect en Panorama Shot.


De Panasonic Lumix DMC-FT4 is leverbaar vanaf maart 2012 in de kleuren zwart, zilver, blauw en oranje. De prijs werd niet meegedeeld.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content