Powerline adapter met WiFi-technologie

devolo introduceert in het Powerline gamma adapters een model met wifi waarmee je een thuisdnetwerk via het stroomnet kan uitbreiden met draadloze functionaliteit.

devolo’s dLAN 500 WiFi is een Powerline adapter die je in een stopcontact gebruikt om een draadloos netwerkbereik te activeren voor smartphone, tablet en laptop. Als je de wifi-adapter in een stopcontact in de buurt van je tuin of terras stopt, heb je daar ook wifi-bereik.

Om een wifi-netwerk te bouwen met Powerline adapters dien je één adapter aan te sluiten op een stopcontact vlakbij je router en daar een verbinding mee te maken. De tweede adapter kan je aansluiten in de buurt van de tuin of het terras.

Om met je laptop, tablet of smartphone een verbind te maken met het nieuwe wifi-netwerk dien je het het wachtwoord in te voeren dat zich op de achterkant van de adapter bevindt. Je kan meerdere adapters combineren voor de de beste wifi-ontvangst binnen en buiten.

De devolo dLAN 500 WiFi ondersteunt een gegevenstransmissiesnelheid van maximaal 500 Mbps. De adapter heeft ook een Fast-Ethernet-aansluiting voor het aansluiten van een bijkomend eindapparaat, zoals een Smart-tv of spelconsole. Via de dLAN Cockpit App kan je het Powerline netwerk beheren.

De devolo dLAN 500 WiFi Powerline adapter is verkrijgbaar als Starter Kit met twee adapters die 99,90 euro kost. Een aparte devolo dLAN 500 WiFi adapter is verkrijgbaar voor 69,90 euro. De netwerkset met één dLan 500 WiFi en twee dLan 500 adapters kost 149,90 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content