Presentaties geven in alle vrijheid

PowerPoint presentaties geven met een muis is een stroeve aangelegenheid, zeker als het een bekabeld exemplaar is. Sitecom heeft een draadloos alternatief voor het geven van presentaties in het gamma.

PowerPoint presentaties geven met een muis is een stroeve aangelegenheid, zeker als het een bekabeld exemplaar is. Sitecom heeft een draadloos alternatief voor het geven van presentaties in het gamma.

Een beetje interactie tussen spreker en publiek is bij een goede presentate onontbeerlijk. Met de Sitecom TC-140 Cordless Presenter kan je weg achter je pc en een vlotte presentatie geven. Bovendien beschik je dan ook meteen over een laserpointer waarmee je zaken kan aanduiden.

Zender en ontvanger De Cordless Presenter werkt met een AAA-batterijtje dat wordt meegeleverd. In het aanwijstoestelletje zit een ontvanger die je moet losmaken en aansluiten op een vrije USB-poort. Na enkele minuten heeft Windows de drivers geïnstalleerd en kan je in principe aan de slag. Sitecom vermeldt dat je voor het eerste gebruik de zender en de ontvanger moet koppelen via de minuscule knopjes op beide delen. Toch bleek dit niet noodzakelijk (althans bij ons testexemplaar niet). Alles bleek te werken. Het navigeren naar de volgende dia doe je met het rechtse knopje bovenop de Cordless Presenter. Naar een vorige dia gaan doe je met het linkse knopje. De bediening werkt perfect in PowerPoint 2003/2007. Ook in OpenOffice.org Impress 2.3 werkte het aanwijsapparaat zonder problemen.

Laser Het knopje voor de bediening van de laserpointer zit in het midden tussen de twee navigatieknoppen. Dit is niet goed als je grote vingers hebt, omdat je enerzijds per ongeluk de vorige of volgende dia oproept, en anderzijds soms de laser activeert zonder dat het de bedoeling is. Had dit knopje een beetje boven de andere toetsen uitgestoken, dan was dat beter geweest. Als je je nagels gebruikt, kan het lukken met de bediening, maar dat kan uiteraard de bedoeling niet zijn. Sitecom heeft wel voorzien dat de laser niet zomaar geactiveerd kan worden als de ontvanger in zijn vakje zit. Zo wordt vermeden dat het batterijtje onnodig stroom verbruikt.

Conclusie De Sitecom TC-140 Cordless Presenter is een zeer handig hulpmiddel voor wie regelmatig een presentatie moet geven. Spijtig van de te kleine knop voor de bediening van de laserpointer.

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content