Probleemloos internet voor iedereen in huis

Sitecom Huddle © Sitecom

Met Huddle lanceert Sitecom een mesh wifi-netwerksysteem voor thuisgebruikers. Alle draadloze toegangspunten in het netwerk zijn even sterk.

Sitecom is de eerste fabrikant die een multi-room wifi mesh voor thuisgebruikers op de markt brengt. In het bedrijfsleven is dit soort zichzelf regelend wifi-netwerk al langer populair. Sitecom Huddle zorgt voor probleemloos internet voor iedereen, overal in huis, zonder dat je zelf veel hoeft in te stellen.

Elk draadloos toegangspunt in het Huddle-netwerk staat met de andere in verbinding en ze werken als een team dat een een draadloos netwerk in de vorm van een spinnenweb in je hele huis uitrolt. Alle punten in het draadloze netwerk zijn even sterk.

Huddle werkt met één toegang, waarna je met je apparatuur zonder overgang of nieuwe instellingen draadloos kunt “roamen” doorheen je huis. Je kunt dus gewoon doorgaan met een videogesprek wanneer je rondloopt in je huis. Je merkt niets van een eventuele overgang naar een ander draadloos toegangspunt in het draadloze ‘spinnenweb’.

Oude wifi-oplossingen proberen het signaal zo lang mogelijk vast te houden, ongeacht de kwaliteit van het signaal. Wanneer je je verplaatst moet je constant handmatig switchen tussen verschillende wifi-namen. Huddle geeft je direct over aan het naburige Huddle Station, zonder het afzwakken of kwijtraken van het signaal. Dit wordt ook wel “seamless roaming” genoemd.

Huddle is een dual-band wifi-oplossing die zowel in de 2,4 GHz als de 5 GHz frequentie werkt en dat ook de recentste IEEE-standaard 802.11ac ondersteunt. De theoretische maximale doorvoersnelheid is 1300 Mbit/s in de 5 GHz band en 450 Mbit/s in de 2,4 GHz band.

Elk station bevat negen interne antennes in een stervormige configuratie die ook “beamforming” ondersteunen, waarmee het draadloze signaal actief op het verbonden apparaat gericht wordt. Huddle gebruikt speciaal aangepaste open-bron OpenWrt-firmware.

De Huddle app voor Android en iOS regelt de beste verbinding voor je. Je kunt er ook specifieke instellingen mee regelen, zoals een automatische wifi-pauze voor sommige verbonden apparatuur (zo kun je je kinderen bijvoorbeeld af en toe verplichten iets anders te doen dan op het internet rond te surfen). Ook kun je via de app snel een gast toegang geven tot jouw wifi-netwerk. Je deelt het wachtwoord eenvoudig via WhatsApp, SMS, E-mail of AirDrop.

Huddle is gebruiksklaar in de verpakking. Je hoeft alleen de app te downloaden en de eenvoudige setup uit te voeren. De standaard-set bevat drie Huddle Stations voor de adviesprijs van 499 euro. Deze set is geschikt voor appartementen die groter zijn dan tachtig vierkante meter of huizen met twee of meer verdiepingen. Voor appartementen tussen veertig en tachtig vierkante meter is er een set met twee stations voor 349 euro. Een extra station kost 199 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content