Probleemloos wisselen tussen netwerken

Als je vaak gebruikmaakt van verschillende draadloze en bekabelde netwerken, is het vaak moeilijk om al die configuraties bij te houden. Globesoft biedt daar met MultiNetwork Manager een oplossing voor. Het product is nu toe aan versie 9.

Als je vaak gebruikmaakt van verschillende draadloze en bekabelde netwerken, is het vaak moeilijk om al die configuraties bij te houden. Globesoft biedt daar met MultiNetwork Manager een oplossing voor. Het product is nu toe aan versie 9.

Mobiele gebruikers nemen hun notebook overal mee naartoe. Ze gebruiken hem in het bedrijf, de ene keer mogelijk met een vaste netwerkkabel en de andere keer draadloos, eventueel vanaf verschillende afdelingen. Diezelfde notebook nemen ze ook mee op hotel, of naar huis. Al die verschillende locaties hebben verschillende netwerkconfiguraties en beveiligingsinstellingen nodig. Een ander ip-adres met bijbehorend subnet en gateway is wel het minst, vaak zijn er ook andere dns-parameters nodig en wellicht ook andere instellingen voor de te gebruiken http-proxy en e-mailservers. Printen is ook zoiets dat verschilt van locatie tot locatie: sommige locaties zullen geen printer bieden, maar andere wel. In elk geval zal het merk en type van de printer verschillen. MultiNetwork Manager is software die alle netwerkgebonden instellingen van je notebook of pc voor zijn rekening neemt en ze koppelt aan een profiel.

Profielen In Windows Vista zit een sterk verbeterd netwerkcentrum dat netwerkprofielen bijhoudt. Het detecteert het juiste profiel als er een netwerk verandert. Maar als er voor verschillende locaties verschillende instellingen inzake beveiliging, printers, netwerktoegang (ook mailservers e.d.) en netwerkopslag nodig zijn, geeft Vista niet thuis. MultiNetwork Manager pakt het heel wat beter aan. Deze software neemt namelijk alle netwerkgebonden instellingen van je notebook of pc voor zijn rekening en koppelt ze aan een profiel. Zo’n profiel maak je zelf aan, en de MultiNetwork Manager kan de huidige en werkende instellingen dan overnemen, of voor een nieuwe en tot dusver onbekende locatie zelf proberen te detecteren wat de juiste instellingen zijn. Daartoe biedt de software allerlei wizards. Eenmaal de profielen aangemaakt, hoef je ze nog alleen maar te kiezen. Dat kan zelfs al bij het starten van je notebook, zodat Windows meteen alle juiste instellingen aan boord heeft voordat je inlogt.

Conclusie Als je regelmatig van netwerkomgeving wisselt, kan MultiNetwork Manager je gouden diensten bewijzen. Voor elke omgeving kun je immers een profiel met volledige netwerkinstellingen voor alle mogelijke verbindingen en bijhorende beveiligingsreglementen bijhouden zodat je niets meer hoeft te herconfigureren als je naar een ander netwerk overschakelt.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content