Professionele digitale dicteersystemen

Sony kondigt drie producten aan in de serie S-Frame digitale fotokaders.

Olympus kondigt de DS-5000 voicerecorder en de AS-5000 transcriptiekit aan voor professioneel dicteren.

De nieuwe Olympus DS-5000 voicerecorder is uitgerust met een full-duplex microfoon en luidspreker. Spraakbestanden kunnen worden opgenomen in twee kwaliteitsniveaus. In de QP-modus kunnen gebruikers zelf de balans bepalen tussen geluidskwaliteit en opnamecapaciteit. Het dicteerapparaat beschikt over zeven folders die elk ruimte bieden voor 199 bestanden voor het ordenen van de opnamen. Ook kunnen gebruikers in elk bestand 32 indexmarkeringen opnemen zodat ze belangrijke delen snel kunnen terugvinden. Aan elk bestand kunnen bovendien nog 32 gesproken notities worden gekoppeld met informatie over specifieke delen van de opname. Met de functie voor gesproken opmerkingen kan ook bij elk bestand een toelichting worden opgenomen met bijvoorbeeld instructies voor het uitwerken. De DS-5000 heeft drie programmeerbare knoppen en ondersteunt zowel met SD- als microSD-kaarten. De spraakbestanden kunnen desgewenst worden gecodeerd en gedecodeerd. Ook het apparaat zelf kan worden beveiligd met een wachtwoord. Het speciale DS-5000iD-model biedt zelfs een beveiligingsfunctie op basis van biometrische gegevens. Om de efficiëntie te verhogen introduceert Olympus ook de AS-5000 transcriptiekit. De kit wordt geleverd met een voetschakelaar en hoofdtelefoon voor het uitwerken van de opnamen.

Olympus levert bij de dicteerproducten vernieuwde DSS Player Pro-dicteersoftware waarmee de spraakopnamen beheerd kunnen worden. Het programma ondersteunt meerdere bestandsformaten, waaronder DSS Pro, DSS, WMA en WAV. Ook een MP3-decoder wordt ondersteund. De DSS Player Pro-software heeft ook een speciale transcriptiemodule die ondersteuning biedt voor Full Citrix en Terminal Service. De software ondersteunt ook de volgende e-mailomgevingen: POP3, SMTP, IMAP Microsoft Outlook, Novell GroupWise, Lotus Notes en Extended MAPI. Daarnaast wordt er SSL-ondersteuning geboden voor e-mail/ftp.

De Olympus DS-5000 voicerecorder en AS-5000 transcriptiekit met de bijbehorende DSS Player Pro-software zullen vanaf maart 2008 beschikbaar zijn. Prijzen werden niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content