Professionele microfoon-opnames voor Android

IK Multimedia iRig Mic HD-A © IK Multimedia

IK Multimedia introduceert de iRig Mic HD-A, een professionele digitale microfoon waarmee je ‘real-time’ audio-opnames maakt op een Android 5.0 Lollipop-apparaat zoals de Samsung Galaxy Note 4 of Google Nexus 5, bijvoorbeeld met de nieuwe EZ Voice app.

Het Italiaanse technologiebedrijf IK Multimedia lanceert samen met de iRig Mic HD-A een Android-versie van zijn EZ Voice opname-app. Beide profiteren van de nieuwe ondersteuning voor usb-audio in Android 5.0 “Lollipop”, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem voor smartphones en tablets.

Op apparaten met Lollipop zoals de Samsung Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge, Google Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 en Nexus 10 kun je met deze combinatie professionele audio-opnames maken zonder vertragingen (lag). Deze mogelijkheid bestond eerder al voor iOS, maar komt nu dus ook naar Android.

EZ Voice bevat negen verschillende effecten, waarvan er drie in ‘real-time’ op opnames kunnen worden toegepast. Effecten zijn traditionele studio-effecten zoals “reverb”, “delay”, “chorus”, “EQ”, “filter” en “level” en creatieve effecten zoals “tune”, “morph” en “choir”.

Met EZ Voice kun je verder een song uit je verzameling toevoegen en de originele stem-track verwijderen. EZ Voice kan apart worden gebruikt, of als plug-in voor Samsung’s nieuwe gratis Soundcamp studio-app voor muziek- en stem-opnames. Je kunt uiteraard ook andere Android audio-apps gebruiken, zoals iRig Recorder (een eenvoudige gratis opname-app).

De iRig Mic HD-A microfoon sluit je via de meegeleverde usb otg-kabel aan op je Android 5.0-apparaat. Een usb-kabel die op een traditionele pc past, is apart verkrijgbaar. Je kunt de sterkte van het invoersignaal op de microfoon regelen en ziet ook het geluidsniveau via de geïntegreerde meerkleurige leds.

De iRig Mic HD-A heeft een 24-bit A/D-converter en kan opnames maken met een bemonstering van 44,1 of 48 kHz.

Tegelijk introduceert IK Multimedia ook de 24-bit iRig HD-A digitale gitaarinterface voor Android 5.0 en PC. Deze is compatibel met AmpliTube for Android (waarvan je een gratis versie vindt in de Samsung app-winkel) en andere Android audio-apps met usb/otg-ondersteuning.

EZ Voice kost 4,49 euro, maar er is ook een gratis versie beschikbaar. De iRig Mic HD-A microfoon is vanaf december verkrijgbaar voor 99,99 euro. De iRig HD-A gitaarinterface kost 79,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content